BMW XM Concept: plug-in hybrid cu 750 CP

BMW a prezentat primele imagini și detalii despre conceptul XM, un impresionant studiu de design care un viitor model de serie în 2022.

BMW XM Concept este o privire în viitorul mărcii din Bavaria. Cu un design impresionant, conceptul anunță un viitor SUV din portofoliul diviziei M, ce va fi probabil cel mai puternic model produs de BMW în serie.

BMW XM Concept

Dacă denumirea XM vi se pare familiară nu vă înșelați. Citroen a deținut această denumire pentru unul dintre modelele sale din trecut, iar aceasta denumire a fost transferată acum către BMW în urma unui ”gentlemen’s agreement” între cele două mărci.

Conceptul XM este primul model SUV dezvoltat special pentru divizia sportivă M. Actualul concept va evolua într-o versiune de serie ce va fi lansată anul viitor, model ce va fi produs la uzina BMW din Spartanburg din Statele Unite ale Americii.

La nivel de design, conceptul duce mai departe linia actuală, punând accent pe grila supra dimensionată încadrată de blocuri optice subțiri. Având dimensiuni impresionante, SUV-ul XM Concept rulează pe jante de 23 inch, iar în spate avem evacuări duble amplasate pe verticale pe ambele părți ale modelului. Două embleme BMW sunt gravate direct pe lunetă în partea de sus.

La interior, Conceptul BMW XM preia o serie de elemente de la electricul iX, precum display-ul curbat ce integrează instrumentarul de bord și sistemul multimedia.

Sistemul de propulsie este plug-in hybrid, dar BMW nu a dat prea multe detalii tehnice. Acesta este format dintr-un propulsor V8 și un motor electric pentru un total de 750 CP și 1000 Nm. În mod electric, SUV-ul BMW XM poate parcurge 80 kilometri.

Via BMW

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top