BMW XM – prezentare în România cu șase luni înainte de debutul comercial

Cel mai recent model SUV din gama BMW M a fost prezentat la București cu șase luni înainte de debutul comercial. foto: Ciprian Mihai

Primul SUV construit de divizia M a constructorului german BMW a avut avanpremiera la București în cadrul unui eveniment special pus la cale cu ajutorul unei echipe complexe de arhitecți, designeri de costume, trupă de dans modern, fotografi și videografi.

La doar trei săptpmâni de la prezentarea internațională, modelul BMW XM este la București. Deja 15 clienți au depus comenzi pentru exclusivistul SUV bavarez.

BMW XM la București

Cu aproape şase luni înainte de debutul oficial în showroomurile din România, un prototip BMW XM a venit pentru trei zile în România pentru două seri de prezentare – pentru clienţi, invitaţi speciali şi reprezentanți media. Coordonarea şi conceptul proiectului au aparținut casei de producție cinematografică :arrogant films:, care a mai colaborat cu BMW România pentru proiectul care a dus la întâlnirea dintre robotul industrial KUKA şi BMW Seria 4 Coupe, dar şi la prezentarea BMW iX în cadrul ELI-NP Măgurele, centrul ce cercetare care găzduiește cel mai puternic laser din lume. Implementarea proiectului a fost realizată de studioul de productie KaustiK şi agenţia Totalbranding.

Conceptul evenimentului a fost ideea eliberării bestiei, concept imaginat de arhitectul Alex Dabija. Designul şi proiectarea realizată de arhitecţii Sorin Chirică şi Florin Niculae s-au materializat într-o structură tridimensională transparentă care a acoperit BMW XM şi a înlocuit materialul textil clasic pentru dezvelire. Obiectul de design a fost conceput de arhitectul Sorin Chirică, folosind ca referinţă structura hexagonală care defineşte grila şi se regăseşte sculptată pe multe elemente de detaliu ale automobilului, precum mânerele uşilor. Construcţia a fost realizată din elemente transparente de plexiglas şi fatetată cu ajutorul unor forme geometrice din textil. Cu elemente flexibile, procesul de instalare a fost în egală măsură un act de creaţie unic – liniile tensionate s-au adaptat restricţiilor de spaţiu şi au evoluat treptat, organic, într-un volum ce a încadrat BMW XM.

BMW XM este un model absolut nou, care vine la aniversarea de 50 de ani a diviziei BMW M. Este primul model M dedicat, fără un corespondent în gama BMW, după legendarul BMW M1. BMW XM marchează multe premiere pentru companie, atât în ceea ce priveşte tehnologia, cât şi poziţionarea şi soluţiile de design.

BMW XM este primul hibrid plug-in de înaltă performanţă al mărcii, îmbinând sportivitatea de top cu eficienţa condusului electric în oraş de până la 88 km. Performanţele dinamice sunt asigurate de un propulsor V8 pe benzină, cu două turbine twin scroll. Un motor electric şi un sistem de baterii de ultimă generaţie asigură o putere totală de 653 CP şi un cuplu maxim de 800 Nm, asigurând statul special de cel mai puternic model de serie fabricat până acum de BMW.

Via BMW

Adaugati comentariu