Bogdan Marișca și Carmen Poenaru sunt campioni naționali la raliuri!

Raliu Bogdan Marișca NRA (1)

Bogdan Marișca este noul campion național la raliuri. Carmen Poenaru devine astfel prima femeie navigator care obține titlul. Napoca Rally Academy a câștigat titlul rezervat echipelor.

Raliul Sibiului 2017 a declanșat petrecerea printre membrii echipei Napoca Rally Academy. Echipa din Cluj a câștigat un nou titlu național, la capătul unui sezon incitant, plin de lupte spectaculoase pe probele speciale. Marișca s-a impus în fața vechiului său prieten, Dan Gîrtofan.

Raliu Bogdan Marișca NRA (5)

În Raliul Sibiului, Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au decis să nu riște și să păstreze un ritm cerebral. Cei doi au forțat numai pe ultima probă de vineri, când au și reușit să obțină punctele bonus pentru clasarea pe locul 2 la finalul primei zile de concurs.

Constanța a fost cheia succesului, Marișca și Poenaru terminând pe podium în toate cele șapte runde alergate în 2017. Au fost trei victorii de etapă, la Cluj-Napoca, Arad și Harghita, două locuri 2 și două locuri 3. Ei au cele mai multe victorii obținute în acest sezon.

„Le mulțumesc celor care au fost lângă noi – parteneri, familie, echipă, prieteni, fani. Am muncit pentru asta, dar am avut și noroc și este o mare împlinire după titlul ratat în 2007. A fost un raliu în care nu m-a interesat viteza, ci am dorit să ajungem cum trebuie la final, pentru că a avut o încărcătură deosebită”, a declarat Bogdan Marișca, fericit pentru reușita specială.

Raliu Bogdan Marișca NRA (3)

Dacă pentru Bogdan Marișca titlul de Campion Național este câștigat pentru a doua oară, după cel din 2005, pentru navigatoarea Carmen Poenaru este o premieră. Mai mult, ea devine astfel prima femeie care obține un titlu național absolut în raliuri, în România.

„Titlul absolut? Un vis în momentul în care am ales să devin copilot, care speram să se împlinească mai repede prin prisma ambiției, tinereții, pasiunii și determinării, dar fără să conștientizez că drumul ales este pe cât de frumos, pe atât de greu. Motorsportul aduce emoții și împliniri extraordinare, dar pentru că tot ceea ce este frumos în viață vine cu un preț, consumă foarte multe resurse. Toate minusurile care vin odată cu acest mod de viață se răsfrâng mai mult asupra familiilor noastre și a celor apropiați”, a completat Carmen Poenaru.

Raliu Bogdan Marișca NRA (7)

Adjudecarea titlului la echipe a avut loc tot la Sibiu, chiar dacă Napoca Rally Academy a fost prezentă într-o formulă restrânsă, cu doar trei echipaje. Pe lângă Bogdan și Carmen, puncte importante au adus și perechile Vlad Cosma/Francesca Maior (Subaru Impreza GC8) și Norbert Maior/Dorin Pulpea (Dacia Sandero).

 

Adaugati comentariu