Bonus de peste 7000 de euro pentru angajații Mercedes-Benz din Germania

Mercedes

Grație unui rezultat financiar pentru 2022 estimat a fi foarte bun, compania germană Mercedes-Benz a decis să acorde angajaților săi un bonus de până la 7.300 de euro, cel mai mare de până acum.

În ciuda problemelor cauzate de pandemie, de criza semiconductorilor și de creșterea costurilor pentru materii prime, Mercedes-Benz se așteaptă la un rezultat financiar foarte bun pentru 2022.

Deși datele financiare preliminare pentru anul trecut vor fi prezentate abia la jumătatea lui februarie, compania consideră că va avea un profit suficient pentru a își permite plata unor bonusuri-record.

„Conducerea și comitetul de întreprindere au decis de comun acord să plătească angajaților eligibili un bonus special de succes de până la 7.300 de euro, care este chiar mai mare decât cel anterior de 6.465 de euro”, a afirmat compania într-un comunicat citat de publicația Automobilwoche.

Conform publicației, de acest bonus vor beneficia, diferențiat, toți cei 93.000 de angajați Mercedes-Benz din Germania.

În informarea trimisă angajaților, Sabine Kohleisen, directorul de resurse umane al Mercedes-Benz, a menționat că prin această împărțire a profitului, cea mai importantă din istoria companiei „am dori să le mulțumim colegilor noștri pentru angajamentul remarcabil și angajamentul lor personal. Mercedes-Benz se află sub o stea norocoasă. S-au cerut multe forței noastre de muncă, iar condițiile au fost dificile. Cu împărțirea profitului la un nivel record, am dori să exprimăm mulțumirile noastre speciale pentru flexibilitatea lor enormă și angajamentul neobosit și să le permitem angajaților să participe în mod corespunzător la succesul companiei”.

De asemenea, conform oficialilor Mercedes-Benz, administrația și sindicatele au convenit să realinieze calculul împărțirii profitului din exercițiul financiar 2023. Acesta va fi similar cu sistemul existent acum pentru management.

„În viitor, participarea la succesul companiei va fi orientată și mai îndeaproape către atingerea țintei propuse și implementarea consecventă a strategiei corporative durabile pentru toate grupurile de angajați” se menționează în documentul citat de Automobilwoche.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top