Boris Billich va fi noul CEO Mercedes-Benz România

Boris Billich

Începând cu data de 1 iunie 2013, conducerea Mercedes-Benz România va fi preluată de către domnul Boris Billich, în calitate de CEO. Predecesorul său, domnul Michael Grewe, actualul CEO şi Preşedinte Mercedes-Benz România, îşi va continua cariera profesională alături de concernul Daimler AG, preluând funcţia de CEO Mercedes-Benz Thailanda.

Cunoştinţele domnului Boris Billich despre România, ca ţară şi ca piaţă, au fost clădite într-o lungă perioadă de timp. Primul său contact cu România a avut loc în 1994, când a fost numit Market Manager pe segmentul de Autoturisme şi Autovehicule Comerciale Uşoare în Europa Centrală şi de Est. În perioada precedentă anului 2004, domnul Billich a coordonat activitățile de formare şi consolidare a business-ului de Autovehicule Comerciale Uşoare Mercedes-Benz în România.

Noul CEO Mercedes-Benz România dispune de o vastă experienţă în cadrul departamentului de vânzări, acumulată atât la sediul central din Germania, cât şi în cadrul sucursalelor din Emiratele Arabe Unite, Republica Cehă şi Rusia, unde în prezent ocupă poziţia de CEO Mercedes-Benz Truck Vostok.

Domnul Boris Billich va prelua atribuţiile de CEO şi Preşedinte Mercedes-Benz România de la domnul Michael Grewe. După aproape şapte ani de performanţă obţinută în cadrul sucursalei Daimler AG din România, Michael Grewe îşi încheie mandatul de succes în ţara noastră, urmând să fie investit în funcţia de CEO Mercedes-Benz Thailanda.

Acesta se declară mulţumit de faptul că a reuşit să menţină reţeaua de retail în formulă completă la nivel naţional. “Să primesc apreciere pentru ceea ce suntem, ceea ce facem şi contribuţiile noastre, din partea unor oameni din exteriorul companiei, mă face să mă simt extrem de mândru”, declară domnul Grewe, pentru care venirea în România a reprezentat o provocare interesantă, ce a rezultat într-o experienţă plină de reuşite şi întâlniri cu oameni minunaţi.

“După şase ani şi jumătate în care am trăit în România, cu o mulţime de experienţe pozitive, acesta va fi cu siguranţă un rămas bun dificil pentru mine. Dar, în acelaşi timp, aştept cu nerăbdare schimbările şi provocările viitoare alături de concernul Daimler AG”, adaugă Michael Grewe.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top