Bosch preia integral controlul asupra EM-motive

Bosch preia integral controlul asupra EM-motive, unul dintre cei mai de succes producători de motoare electrice ai Europei.
bosch

În 2011, Bosch şi Daimler au înfiinţat EM-motive GmbH ca o societate mixtă cu raport la capitalul social de 50-50. De atunci, compania a produs aproximativ 450.000 de motoare electrice.

„Pentru Bosch, achiziţia completă a EM-motive, reprezintă următorul pas logic spre atingerea obiectivului de a deveni liderul pieţei de electromobilitate. Este o şansă de a avea o prezenţă şi mai extinsă pe piaţă”, afirmă Dr. Stefan Hartung, membru al consiliului de administraţie al Robert Bosch GmbH şi preşedinte al sectorului de
afaceri Soluţii de mobilitate.

Încă de la înfiinţarea societăţii mixte, Bosch şi-a asigurat opţiunea de a achiziţiona acţiunile. Astfel, o preluare completă era deja o opţiune în acordul de înfiinţare a societăţii mixte. Modificarea structurii de proprietate nu va avea un efect imediat asupra celor aproximativ 340 de angajaţi EM-motive care lucrează în prezent la sediile din Stuttgart şi Hildesheim, Germania.

„Motoarele electrice ale companiei sunt deja montate în autovehicule fabricate de Daimler, Porsche, Fiat, Volvo, Peugeot şi StreetScooter, printre altele. Cu această mişcare, Bosch intenţionează, înainte de toate, să atragă noi clienţi pe această piaţă globală cu dezvoltare rapidă”, afirmă Dr. Mathias Pillin, membru al conducerii executive a diviziei Soluţii pentru sistemele de propulsie, responsabil pentru segmentul de piaţă al autovehiculelor electrice.

Compania existentă EM-motive GmbH va fi transferată către Robert Bosch GmbH. Achiziţia acţiunilor trebuie să fie aprobată de către autorităţile antitrust.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu