Bridgestone și Firestone lansează gamele de vară

Bridgestone Potenza S001

Aveți o mașină puternică și nu știți cum să puneți toți caii pe șosea? Sau poate una economică și vă faceți griji că pierdeți banii prin frecarea cu solul? Indiferent în care categorie vă încadrați, Bridgestone și Firestone sunt gata să vă ofere o variantă!

Bridgestone ne învață un lucru interesant: suprafața de contact a anvelopei are dimensiunea unei cărți poștale. Atunci, când mergem cu mașina, ne sprijinim pe…o coală A4? Și dacă da, când frânăm puternic pe asfalt umed cum ne oprim atât de repede? Iată cum niște întrebări simple ne arată cât de solicitate sunt anvelopele. Pentru a face față fiecărei situații în parte, o anvelopă trebuie să fie bine proiectată din toate punctele de vedere: desen al benzii de rulare, rigiditate și consistență.

Privitor la desenul suprafeței de contact cu solul, acesta trebuie să includă canale special proiectate pentru a elimina apa în cel mai scurt timp și a evita acvaplanarea. În orice moment, între anvelopă și șosea trebuie să existe un contact direct, care implică un control perfect. Pentru maximum de control, Bridgestone propune anvelopa Potenza S001, special proiectată pentru maximum de control și performanță. O altă variantă mai carismatică, Bridgestone Adrenalin RE002 se adresează mai ales proprietarilor pasionați de aspectul mașinii pe care o conduc, pentru că se disting printr-un desen asimetric interesant. Sau poate sunteți posesor de SUV, caz în care Firestone propune Destination HP: stabil și rezistent, este proiectat special pentru a ajunge la cele mai dificile destinații. Ori aveți un microbuz și aveți nevoie de o anvelopă durabilă și ieftină în exploatare, precum Firestone Vanhawk.

Pentru a alege modelul corect însă, trebuie să știți că, pe lângă informațiile dimensionale și indicii de viteză, anvelopele sunt etichetate și în funcție de zgomotul la rulare, împărțite în 3 clase, eficiența consumului, de la A la G și aderența pe suprafețe umede, de la A la F. Acum, că le-am ales, să le și întreținem corect: verificați la intervale regulate de timp adâncimea profilului și asigurați-vă că depășește 1.6 mm. Verificați presiunea anvelopelor lunar și, la nevoie, umflați-le. În final, inspectați-le vizual, căutând eventuale tăieturi, fisuri sau rupturi. Pentru a fi feriți de problemele legate de pene, puteți alege o anvelopă run-flat, care vă asigură un plus de 80 km de mers cu pană.

Adaugati comentariu