Bucharest International Marathon

Maratonul Internaţional Bucureşti se va desfăşura pe parcursul a două zile, prin organizarea separată a curselor de copii, sâmbătă, 8 octombrie, în Piaţa Constituţiei, pe categorii de vârstă: preşcolari, 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani; copiii peste 12 ani pot participa la cursa populară din cardul MIB.

MIB este înscris în calendarul maratoanelor internaţionale şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor Stradale, cu cele 3 probe competitive – maraton, semimaraton şi stafetă şi 1 probă necompetitivă – cursa polulară de 4 km . Sportivii în fotolii rulante pot să se înscrie la oricare din probele BCM.

În cadrul MIB se vor desfăşura Campionatele Naţionale de Maraton ale Federaţiei Române de Atletism. Asociaţia Bucharest Running Club a participat la două maratoane internaţionale în 2011 şi a încheiat parteneriate cu alţi organizatori internaţionali: London Virgin Marathon, Limasol Marathon.

Pâna la data lansării ediţiei a IV-a, s-au înscris deja 50 de sportivi din 5 tări: România, Spania, Franta, Israel, Anglia.

Deschiderea sezonului de crosuri se face în 29 mai, în Parcul Tineretului, cu un cros pentru toată familia, cu probe de 10 km şi de 3 km pentru adulţi cât şi de 1 km pentru copii; Crosul Pădurii este organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului.

ABRC va organiza în zilele premergatoare MIB vizite la Palatul Parlamentului si excursii de 1 sau 2 zile in Transilvania pentru turiştii străini şi pentru alţi alergători doritori, cu scopul de a sprijini noua tendinţă socio-culturală: turismul sportiv.

Au fost anunţaţi şi parteneri principali ai acestei ediţii: Raiffeisen Bank – cea care dă numele maratonului de 3 ediţii, Volkswagen – maşina oficială a MIB, Gillette – antiperspirantul oficial al MIB, margarina Becel, Glaxo Smith Kline, Hilton Athenee Palace – hotelul oficial al MIB, Izvorul Minunilor – apa oficială a MIB, Isostar – energizantul oficial al MIB, World Class, alături de partenerii instituţionali: Federaţia Româna de Atletism, Primăria Municipiului Bucureşti, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic Roman.

Anul acesta, Asociaţia Bucharest Running Club va continua colaborarea cu Viitor Plus – Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă şi cea cu Hospice Casa Speranţei, pentru a susţine programele ecologice şi umanitare derulate de acestea. Sumele de bani provenite de la cursa populară şi de la Pasta Party vor fi donate celor doua organizaţii. De asemena, vom organiza în parteneriat, două crosuri, ca antrenamente pentru Bucharest International Marathon: Crosul Pădurii, în Bucureşti,  în parcul Tineretului, duminică, 29 mai, cu deviza „Aleargă pentru sănătate şi pentru un copac” şi Crosul – Hospice, în Brasov, în 9 iulie, cu deviza „Aleargă pentru sănătatea Ta şi a Lor”.

Partenerul Porsche a plantat împreună cu alergători ai MIB 22 000 de puieţi, câte unul pentru fiecare maşină vândută şi pentru fiecare alergător la maraton în 2010.

Cei peste 300 de voluntari care lucrează în diferite etape, pe parcursul celor 9 luni de organizare ale MIB vor fi recrutaţi şi recomandaţi de către partenerii Hospice Casa Speranţei, Viitor Plus Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă, Ro Club Marathon, Contrapunct şi Fun Science.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top