București: Biciclete gratis pe banii Primăriei. Află cum

Biciclete gratis (sau aproape gratis) pe banii statului? Da, acum este posibil prin programul de stimulare a mersului pe bicicletă, demarat de Primăria Capitalei și intitulat Biciclisti in Bucuresti.

Similar Programului Rabla, Primăria va distribui 5.000 vouchere în valoare de 500 lei pentru achizitionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice si dispozitive de tip Segway/Ninebot destinate adultilor. Nu este, însă, nevoie ca bucureștenii să predea și o bicicletă veche la schimb, butetul total fiind de 2,5 milioane lei, echivalentul a 550.000 euro.

Bucurestenii se pot inscrie in proiect pana pe 10 august, iar voucherele pot fi folosite pana la 31 decembrie 2017. Conditiile de participare sunt varsta, peste 18 ani, domiciliul in Bucuresti si depunerea in nume personal a solicitarii.

Voucherele vor fi expediate prin curier la adresa de domiciliu, cu semnatura de primire. Doar cateva magazine vor accepta voucherele, intrucat au semnat un parteneriat cu Primaria Bucuresti.

In situatia in care produsul achizitionat are o valoare mai mica decat cea a voucherului (500 lei/voucher/persoana), pot fi achizitionate, pe aceeasi factura fiscala mai multe produse din cele acceptate in proiect si/sau accesorii: casti de protectie, dispozitive de iluminat si semnalizare, sonerii, ciclocomputere. Daca valoarea produsului este mai mare, diferenta va fi suportata de participant.

Fiecare bucurestean va primi un singur voucher. Primaria Capitalei mai spune ca nu pot fi cumulate mai multe vouchere, apartinand mai multor persoane, pentru achizitionarea unui singur produs.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Adaugati comentariu