Bugatti a livrat 80 de mașini în 2022

Bugatti record vânzări 2022

2022 a fost un an bun pentru producătorii de automobile de lux. Bugatti a încheiat anul trecut cu un record de vânzări: 80 de unități comercializate.

După ce Rolls-Royce a anunțat că înregistrat cel mai bun an la capitolul vânzări, cu peste 6000 de automobile vândute în 2022, Bugatti anunță, de asemenea, un an record.

An record pentru Bugatti

Compania din Molsheim, specializată în hypercaruri, a livrat 80 de automobile în 2022. Este un record de vânzări pentru Bugatti. Printre modelele livrate anul trecu s-a numărat și exemplarul Chiron cu numărul 400, 9 exemplare Chiron Super Sport 300+ și toată seria limitată Centodieci. De asemenea, pe lista exemplarelor livrate anul trecut s-au mai regăsit ultimele unități Chiron și Chiron Sports pentru piața europeană.

Bugatti record vânzări 2022

Modelul Chiron intră în ultima fază a producției, ultimele 100 de exemplare urmând să fie asamblate în 2023.

Bugatti face acum acum parte din joint venture-ul Bugatti Rimac și este condusă de croatul Mate Rimac, fondatorul mărcii cu același nume, specializată în supercaruri electrice.

Acesta va fi controlat de către marca Porsche, cu 45% dintre acțiuni și Rimac Group cu 55%. Porsche deține la rândul său 24% din acțiunile Rimac. Sub umbrela noii companii create, cele două mărci vor exista în continuare separat și vor fi produse modelele Bugatti Chiron și Rimac Nevera. Compania Bugatti Automobiles S.A.S va continua să existe în cadrul join-venture-ului, iar modelele Bugatti vor fi construite tot la uzina din Molsheim, Franța.

Via Bugatti

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

tesla cybertruck autoexpert

Tesla anunță un val de disponibilizări

Tesla este pe cale să lanseze o rundă “masivă” de reduceri de personal. Potrivit presei americane, reducerea forței de muncă este iminentă:

Scroll to Top