Bugatti a livrat primul exemplar al hypercar-ului Divo

Bugatti a început livrarea hypercar-ului Divo, după doi ani de dezvoltare. Cel mai nou model exclusivist produs de Bugatti are 1.500 CP și costă nu mai puțin de 5 milioane de euro.

Bugatti a prezentat oficial noul model Divo în vara anului trecut. Impresionantul hypercar folosește același motor W16 de 8.0 litri preluat de la modelul Bugatti Chiron. Pentru Divo, motorul dezvoltă nu mai puțin de 1.500 CP. Transmisia este asigurată de o cutie automată cu șapte trepte, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 380 km/oră.

Divo dispune de un eleron activ, ce își schimbă poziția în funcție de apăsarea aerodinamică necesară, iar la frânare acționează ca sistem suplimentar de frânare.


După doi ani de dezvoltare, și în ciuda restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, Bugatti a anunțat începutul livrărilor pentru hypercarul Divo. Constructorul francez nu a precizat de cât timp are nevoie pentru a livra toate cele 40 de exemplare ale seriei Divo.

Prețul unui exemplar Bugatti Divo este de 5 milioane de euro. Numele Divo este inspirat de pilotul Bugatti Albert Divo, care a concurat pentru marca franceză în 1928, obținând două victorii în celebra cursă Targa Florio.

 

Top 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre cea mai scumpă mașină din lume

Adaugati comentariu