Bugatti Vision Gran Turismo, din PlayStation direct la Frankfurt

Bugatti aduce la Frankfurt succesorul lui Veyron, prefigurat sub forma unui concept numit Vision Gran Turismo, concept ce va avea o primă apariție în celebrul joc Gran Turismo, disponibil pe platforma PlayStation. 

Noul concept Vision Gran Truismo este prezentat ca și un tribut adus modelului Veyron, cu toate că declarațiile șefului echipei de design Achim Anscheidt lasă de înțeles că avem de-a face cu un preview al succesorului lui Veyron – zvonit sub numele de Chiron, prezentând o noua formă și un design mult mai agresiv, puțin chiar prea agresiv, detalii care lasă de înțeles orientarea către performanță ale modelului viitor.

La nivel de design exterior, conceptul aduce un tribut tradiției și istoriei mărcii – mai precis modelului Type 57 Tank și victoriile sale în cadrul curselor de 24 de ore de la LeMans, din perioada 1937 – 1939. Vopseaua emblematică Bugatti – cele două tonuri de albastru –  datează încă din acea perioadă, fiind adoptată ulterior de compania franceză ca și semn distinctiv. Printre detaliile caracteristice regăsim celebra potcoavă, amplasată central pe grila față, sub forma unei sculpturi tridimensionale, ce unește aripile față de splitter, dar și alte amănunte menite să întărească afirmația echipei de design, unde fiecare element existent pe acest concept are o funcționalitate și un scop anume în ingineria conceptului.  

Vision Gran Turismo este primul Bugatti ce poate fi regăsit în seria jocurilor Gran Turismo, fiind prezentat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt în mărime naturală, începând cu 17 Septembrie.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top