Bulli redivivus. Budd-e Concept dă startul noii game electrice VW

VW Budd-e Concept prefigurează noua familie de modele electrice a mărcii germane. Prototipul prezentat la CES 2016 reînvie spiritul ludic al legendarului Bulli (Microbus), precursorul MPV-ului Multivan din zilele noastre.

Budd-e nu este, însă, doar o reinterpretare modernă a lui Bulli, ci și primul exponent al noii platforme modulare MEB (Modular Electric), menită să dea naștere unei întregi game de mașini electrice, începând din 2019.

vw-budd-e-concept (10)Cu dimensiuni tipice segmentului mediu (lungime de 4.597 mm, o lățime de 1.940 mm și o înălțime de 1.835 mm), VW Budd-e Concept este poziționat convenabil la granița dintre Touran si Sharan. Designul îmbină elementele retro impuse de renumele înaintașului Bulii cu detalii futuriste precum blocurile optice full-LED supradimensionate, camerele video cu rol de oglinzi retrovizoare, panourile solare integrate în plafon sau sertarul multifuncțional DrobBox, inteligent camuflat sub bara de protecție din spate.

Două motorizări electrice montate pe fiecare dintre cele două punți, o unitate anterioară de 100 kW/136 CP/200 Nm și una posterioară de 125 kW/170 CP/290 Nm, lucrează în tandem pentru a pune în mișcare toate cele patru roți, VW Budd-e Concept beneficiind, astfel, de avantajele tracțiunii integrale.

vw-budd-e-concept (12)

Puterea maximă a ansamblului este estimată la 305 CP, iar cuplul, la 490 Nm. Budd-e poate atinge o viteză maximă de 180 km/h și ajunge la 100 km/h în 7 secunde. Înzestrat cu o baterie Li-Ion de 92,4 kWh, conceptul prezentat la CES poate fi reîncărcat, în funcție de tipul de priză, în cel puțin 30 minute, autonomia maximă anunțată de Volkswagen fiind de 533 km.

vw-budd-e-concept (4)Interiorul este un exemplu de minimalism. Pe planșa de bord sunt grefate doar un display tactil curbat și, bineînțeles, un volan. Ecranul este împărțit în trei zone distincte, dedicate navigației, funcțiilor multimedia sau instrumentelor de bord. Și pasagerii se vor bucura de minunile tehnologiei, un alt display tactil fiind integrat în ușa posterioară de pe partea șoferului. Bancheta nu este nici ea una convențională. În locul acesteia regăsim o canapea cu design inedit.

Alături de Budd-e Concept debutează și noua generație de sisteme multimedia Volkswagen. Acestea pun accentul pe conexiunea permanentă la internet și pe tehnologia de recunoaștere a gesturilor utilizatorilor – așteptată să își facă apariția treptat pe întreaga gamă a constructorului german. Totul este comandat prin gesturi, inclusiv deschiderea ușilor.

vw-budd-e-concept (3)

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top