Byton Crossover Concept: SUV electric autonom, Made in China

Startup-ul chinez Byton a prezentat Crossover Concept, un SUV electric, la CES 2018 din Las Vegas. Dacă vehiculul ajunge la producție, ar putea fi o alternativă foarte interesantă la Tesla Model X.

Byton anunță că primul său model va fi capabil să călătorească aproximativ 250 de mile (400 km) în specificația de bază și dispune de o baterie care poate fi încărcată pentru a asigura o autonomie de 150 de mile (240 km) în doar 20 de minute.

Dincolo de propulsia 100% electrică, Byton spune că noul Crossover Concept oferă funcții de conducere autonomă de nivel 3 și că, până când va intra în producție, va fi capabil să atingă autonomia de nivel 4. De asemenea, Byton a renuțat la oglinzile tradiționale și foloseste în schimb două camere video.

Designul exterior este interesant, dar interiorul este locul în care lucrurile devin foarte interesante. Conceptul afișează un display central imens de 49 de inci, care se întinde pe întreaga lățime a bordului, detaliu high-tech pe care Byton promite că îl va implementa și pe modelul de serie.

byton-suv (6)

În plus, Crossover Concept are un afișaj digital suplimentar în centrul volanului, incompatibil cu producția de serie, însă, din pricina lipsei spațiului pentru montarea airbag-ului.

Alte caracteristici interesante includ o versiune personalizată a lui Amazon Alexa și capacitatea mașinii de a monitoriza ritmul cardiac și tensiunea arterială a ocupanților.

Fondatorii companiei Byton spun ca versiunea de serie va ajunge pe piață în 2019 și va costa aproximativ 45.000 de dolari în China, SUA sau Europa.

byton-suv (10)

Adaugati comentariu