Cadillac va dezvălui primul său EV în aprilie

Cadillac va dezvălui primul său EV în aprilie

Cadillac va aștepta doar până în luna aprilie pentru a prezenta oficial primul său model complet electric. Noul crossover de clasă medie a fost prefațat la Detroit, în ianuarie 2019, în timpul lansării SUV-ului XT6. Era programat inițial pentru anul 2022.

Conform Automotive News, Steve Carlisle – președintele Cadillac – a declarat oficial data introducerii primului EV al mărcii. Carlisle se afla la un eveniment dedicat dealerilor mărcii, desfășurat în Las Vegas. Modelul complet electric – un crossover de clasă medie – va fi prezentat în aprilie. Apoi Cadillac va oferi și date precise cu privire la strategia de electrificare din următorii doi ani în cadrul unui eveniment programat în septembrie, în Austin, Texas.

Cadillac a prezentat o imagine digitală a noului model EV ce va fi lansat în aprilie încă de la începutul anului trecut. Acesta va da startul unui program EV cu o cadență ridicată la General Motors. Grupul plănuiește să ofere 20 de modele EV, la nivel global, până în 2023. „Mesajul general adresat dealerilor este de a îmbrățișa oportunitatea oferită de portofoliul curent,” a declarat Carlisle. „Intrăm în această decadă ca marcă ICE (internal combustion engine – motor cu ardere internă, n. red.). Însă dorim să ne poziționăm tot în această decadă ca brand electric, astfel încât trebuie să ne descurcăm cumva cu ambele situații.”

 

Adaugati comentariu