California permite testarea mașinilor autonome fără șofer!

Calofornia - Mercedes-Benz S500 Inteligent Drive TecDay Autonomous Mobility Sunnyvale 2014

N-au învățat nimic americanii din accidentele mortale cu mașini autonome din ultimele două săptămâni! În California, tocmai s-a dat verde la vehiculele cu funcții autonome fără ca prezența unui șofer să fie obligatorie la bord.

Mașinile autonome pot umbla singure pe șoselele californiene. Companiile care testează tehnologii de rulare autonomă, cum ar fi Uber, Lyft și Waymo, dar și brand-uri auto ca Mercedes-Benz și BMW fac ultimele demersuri pentru a-și trimite pe străzi vehiculele fără ca cineva să ia loc la volan și urmează să depună actele pentru a solicita permisiunea autorităților. Aceste companii testează deja mașini autonome în California, dar până la această oră, legea le-a impus prezența unui conducător uman, care să intervină în caz de nevoie.

“Este un pas mare înainte pentru această tehnologie în California”, spune directorul Departamentului de Autovehicule, Jean Shiomoto. Statul american de pe coasta Oceanului Pacific este un paradis al tehnologiilor ultra-avansate, în care granzii din Silicon Valley și-au anunțat intenția de a trimite pe șosele mașini care se conduc singure și nu au nevoie de intervenție umană încă din 2016.

Decizia într-un moment total nepotrivit. Cu două săptămâni în urmă, un SUV Volvo XC90 deținut de Uber a accidentat mortal o femeie care traversa strada printr-un loc nepermis, în Tempe Arizona. Câteva zile mai târziu, un șofer aflat la volanul unui SUV Tesla Model X și-a pierdut viața intrând într-un parapet de beton, în timp ce mașina sa rula pe Autopilot.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top