Camera auto DVR – un gadget tot mai popular

Ultimii 5 ani au marcat o creștere spectaculoasă a vânzărilor de camere auto. Rusia este una dintre cele mai mature piețe pentru camerele auto DVR, vânzările acestora luând un avânt puternic după 2013 (când existau deja 1 milion de utilizatori). În acel an, videoclipurile care au surprins căderea unui meteorit în Chelyabinsk au devenit instant virale și au popularizat la scară internațională camerele de bord.
Acest efect a fost vizibil mai ales în țări ca Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, unde vânzările au crescut cu aproape 200% în 2014.

Obținerea unui videoclip viral nu este însă principalul motiv pentru achiziționarea unei camere de bord.

Pentru cea mai mare parte a șoferilor din întreaga lume, camerele DVR sunt o formă de auto-protecție în cazul incidentelor în trafic. Acest aspect este cu atât mai important cu cât condițiile de trafic sunt mai precare și numărul de victime rutiere este mai crescut. Chiar dacă autoritățile locale nu recunosc înregistrările ca probă admisibilă în cazul unui proces, foarte mulți asiguratori iau în considerare aceste filmări în procesarea dosarelor de daună.

Cu excepția notabilă a Austriei (unde sunt interzise prin lege), popularitatea camerelor auto este în creștere în cea mai mare parte a țărilor din Europa. România se încadrează în aceste tendințe, numărul de șoferi care folosesc camere auto fiind în creștere susținută în ultimii ani.

Pentru unii șoferi, camerele auto DVR au devenit și un gadget must-have, mai ales dacă sunt dotate cu WiFi. Funcția WiFi încorporată permite, ca în cazul camerelor Nextbase, trimiterea rapidă a imaginilor surprinse în trafic catre smartphone, iar de acolo către prieteni sau direct pe rețelele sociale preferate.

Pentru a te bucura pe deplin de siguranța suplimentară oferită de camerele auto, specialiștii recomandă alegerea unui model cat mai compact (astfel încat câmpul vizual să nu iîți fie afectat în exces), care să ofere funcția „loop” (să inregistreze automat peste filmări anterioare atunci când este epuizat spațiul de stocare) și care să aibă o rezoluție de minim 720p (preferabil 1080p).

Camerele auto DVR pot fi și martori ai unor evenimente plăcute sau amuzante, un aspect popularizat de nenumăratele colaje video cu întâmplări din trafic.

https://www.youtube.com/watch?v=w65eGmoTMxo

Dacă te-am convins de multiplele utilități ale camerelor auto DVR, te așteptam în magazinul Falcon pentru a-ți alege modelul optim din gama NextBase, unul dintre cei mai importanți producători din lume.

Falcon

Adaugati comentariu