Cameră de luat vederi pentru rulotă de la Valeo

cameră luat vederi pentru rulotă Valeo

Valeo a patentat o cameră de luat vederi pentru rulotă care „vede” în spatele rulotei sau remorcii.

Probabil ați văzut că multe mașini care tractează o rulotă mai au o pereche de oglinzi cu braț mai lung care să permită vizualizarea cât mai bună în lateralul rulotei. Dar tot nu poți să vezi ce se află fix în spatele remorcii sau rulotei.

Valeo a patentat o soluție inovatoare care rezolvă problema unghiului mort atunci când tractezi o rulotă sau remorcă. Este vorba de o cameră de luat vederi pentru rulotă.

Astfel, imaginile de la o cameră de luat vederi care se instalează în spatele rulotei sau remorcii sunt afișate pe ecranul sistemului multimedia pe care se afișează de obicei imaginile de la camera de marșarier.

Integrarea imaginilor din spatele rulotei se face fără întreruperea imaginii a ceea ce se întâmplă în spatele mașinii.

Vezi testul cu camera Nextbase

Sistemul Valeo XtraVue Trailer combină imagini de la camerele amplasate în spatele vehiculului cu cele de la remorcă sau rulotă (vedeți în filmul atașat de la 0:36) și le asamblează într-o singură imagine permițând șoferului să vadă pe un mic ecran în fața lui tot ce se întâmplă în spatele vehiculului ca și cum remorca ar fi invizibilă.

Astfel, șoferul poate manevra mai ușor rulota sau remorca pentru că vede exact ce se află în spatele ei indiferent că este oprit sau se află în mers.

 

Vezi cum funcționează camera ConnectedCAM de la Citroen 

Adaugati comentariu