Camionul Mercedes-Benz Antos s-a transformat în primul Parc Mobil din România

În cadrul evenimentului Zilele Arhitecturii “Crossing Borders”, organizat între 15 şi 18 mai de către Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Cluj-Napoca (A.St.A), Mercedes-Benz România a pus la dispoziţie un camion Antos ce a devenit primul Parc Mobil din România.

Parcul Mobil powered by Mercedes-Benz a avut opriri în cinci locaţii din oraş, în zone care duc lipsă de spaţii verzi. Participanţii la evenimente au fost încântaţi de conceptul de parc mobil, iar realizatorii, studenţii de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Cluj Napoca şi de la USAMV – secţia Peisagistică, au stat la dispoziţia lor pentru detalii suplimentare.

Antos a dat viaţă primului parc mobil din România. Proiectul a reprezentat un manifest pentru protejarea spaţiilor verzi ale Clujului, care sunt puţine şi insuficient puse în valoare. Studenţii au realizat acest parc mobil cu tot mobilierul necesar, pentru a fi transportat de noul camion de distribuţie Antos, ce dispune de o platformă de 8 metri lungime şi 2,5 metri lăţime. În plus, camionul de 25 de tone beneficiază de dotări speciale, eco-friendly, respectând standardele de emisii Euro VI.

Mai mult, Parcul Mobil a susţinut explorări urbane, spectacole, ateliere de lucru şi dioramă.

Totodată, Mercedes-Benz România a sprijinit acestă iniţiativă şi în calitate de maşină oficială a întregului eveniment, punând la dispoziţia organizatorilor şi invitaţilor speciali o serie de autoturisme (Clasa A, B şi C), precum şi un Mercedes-Benz Viano.

Zilele Arhitecturii reprezintă principalul eveniment al Asociaţiei Studenţilor Arhitecţi din Cluj-Napoca, ce are loc o dată la doi ani, în luna mai. Acesta este unul dintre cele dintre cele mai mari festivaluri studenţeşti de arhitectură din ţară, care îşi propune crearea unei platforme complementare studiului academic pentru o mai bună dezvoltare profesională şi personală a studenţilor.

Mai multe detalii despre Zilele Arhitecturii 2013 sunt disponibile la www.zilelearhitecturii.ro.

Adaugati comentariu