Când nici 8 nu sunt suficiente, trecem la 9

Compania germană ZF a dezvoltat în premieră mondială, o trasnsmisie automată cu nouă trepte de viteză, ce va putea fi montată pe autovehiculele cu tracțiune față.

Noua cutie va fi produsă într-o locație de producție nouă, localizată în Carolina de Sud și ar putea debuta pe piață în echiparea unui model Chrysler.

În comparație cu actuala generație de transmisii automate pentru tracțiune față, cu șase trepte, viitoarea generație cu nouă rapoarte va îmbunătăți atât performanțele autmobilelor, cât mai ales economia de combustibil și automat, emisiile poluante. 

În ceea ce privește o comparație cu transmisiile actuale pentru automobilele cu tracțiune pe puntea din spate, cu opt trepte, noua creație va avea un timp de răspuns mai bun și o viteză de schimbare a treptelor îmbunătățită, care va face foarte greu de perceput momentul în sine.

Proiectanții de la ZF afirmă că noua transmisie va selecta foarte precis viteză optimă pentru fiecare condiție de deplasare și va elimina necesitatea de a schimba foarte des treptele. Aceste caracteristici sportive ale noii transmisii (precizia de schimbare, liniaritatea, timpii necesari operațiunii), sunt cel puțin la nivelul celor de pe actuala generație de transmisii cu opt trepte, după cum susțin cei de la ZF. 

În același timp și cei de Mercedes-Benz dezvoltă o transmisie automată cu nouă trepte, marea diferență față de produsul ZF, fiind reprezentată de faptul că cea de la Mercedes va fi folosită la autovehicule cu motoare de cilindree mare, cu tracțiune pe puntea spate.

Sursa:
www.autocar.co.uk
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/254853/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top