Când se lansează noul sub-brand Volkswagen low-cost

Grupul VW confirmă naşterea noului sub-brand Volkswagen low-cost, inspirat de succesul Dacia. Primul model va fi lansat în 2019, iar preţurile oficiale nu vor depăși 10.000 euro.

Noua gamă dedicată inițial exclusiv pieţei din China va reuni un sedan compact şi un crossover de clasă medie, detalii dezvăluite de directorul de dezvoltare Volkswagen, Frank Welsch, într-un interviu acordat publicației engleze Auto Express.

Noile modele low-cost vor fi reunite sub un nou sub-brand, cu o filozofie similară duetului de succes Dacia-Renault, majoritatea componentelor urmând să fie preluate, cel mai probabil, din actuala bancă de organe a grupului VAG.

Designul şi partea tehnică vor fi realizate de experţii germani ai companiei, însă finalizarea întregului proces de dezvoltare ar putea fi opera partenerilor chinezi de la FAW, alături de care VW construieşte în prezent mai multe modele vândute doar în țara Marelui Zid. Pentru a reduce şi mai mult costurile, noile maşini low-cost vor fi asamblate în China, în actualele uzine operate de FAW.

Din punct de vedere tehnic, noile modele VW low-cost vor combina platforma PQ a vechiului Golf 5 cu elemente moderne de la arhitectura modulară MQB, folosită de Golf 7 și, în varianta MQB-0, inclusiv de următoarea generație a lui Polo.

„Noile mașini low-cost vor utiliza anumite componente de la MQB, dar nu arhitectura MQB în sine. O strategie asemănătoare cu cea Dacia. În China avem nevoie şi de un SUV cu un preț accesibil. Lansând și un astfel de model, este facil să rentabilizăm și sedanul low-cost, modificând ampatamentul”, explică Welsch.

Primul model produs sub noua siglă va sosi pe piață până la finele lui 2019. Gama de prețuri nu va depăși pragul de 70.000 yuani chinezi, echivalentul a aproximativ 9.500 euro. Deocamdată, nu există niciun fel de informaţii oficiale legate de disponibilitatea noului brand pe piaţa din Europa.

Adaugati comentariu