Când se lansează Tesla Model 3, fratele mai mic al lui Model S

Tesla Model 3

Tesla Model 3, fratele mai mic al best-seller-ului Model S, intră în producția de serie vinerea aceasta, pe 7 iulie. Lansarea oficială a versiunii finale și livrarea primelor exemplare sunt programate pentru 28 iulie.

Informația a fost dezvăluită oficial chiar de șeful și fondatorul companiei Tesla, Elon Musk, într-un post de pe contul său oficial de Twitter. Cel mai accesibil sedan al constructorului de mașini electrice va fi produs într-o cadență inițială de 1.500 unități pe lună, cifră ce va crește la 20.000 exemplare începând din decembrie. Din 2018, Tesla țintește 500.000 unități pe an.

musk

Tesla a înregistrat deja un număr record de precomenzi pentru noul sedan Model 3: 400.000. Primele unități Tesla Model 3 vor avea tracțiune față și o autonomie de 350 km. Din rațiuni de costuri și spațiu, bateriile Li-Ion vor fi mai mici decât cele disponibile pe Model S, care pot ajunge până la o capacitate de 100 kWh, Tesla Model 3 urmând să fie echipată cu acumulatori de 60 și 75 kWh. Accelerația de la 0 la 97 km/h (0-60 mph) va fi, de asemenea, mai slabă: 5,6 secunde.

Interesantă este și paleta restrânsă de opțiuni disponibile pentru primele exemplare Tesla Model 3. Astfel, pentru a evita întârzierile cu care s-au confruntat clienții SUV-ului Model X, primii posesori de Model 3 își vor putea configura doar culoarea exterioară și modelul jantelor. Mai multe opțiuni, tracțiunea integrală (5.000 dolari) și baterii cu autonomie mai ridicată vor fi disponibile din 2018. Standard va fi oferit display-ul tactil central uriaș, cu diagonala de 15 inch, un head-up display nefiind disponibil nici contra cost.

Adaugati comentariu