Când se redeschide traficul pe podul de la Agigea

Podul de la Agigea a fost redeschis traficului rutier cu trei saptamani inaintea termenului initial, a anuntat Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, incepand de astazi, 28 noiembrie, circulatia pe Podul Agigea este deschisa si se va desfasura respectand regulile de circulatie si semnalizarile existente. Traficul a fost suspendat incepand cu data de 12 septembrie pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare si inlocuirea ultimelor doua hobane.

“Podul de la Agigea a fost un proiect blocat la inceputul mandatului, a fost un proiect suspendat de mai bine de doi ani. Tinand cont de importanta acestui proiect, l-am trecut pe lista mea de prioritati in primele trei. Dupa negocieri foarte dure cu constructorul si de amploare am reusit sa deblocam acest proiect. Nu numai ca am reusit sa-l deblocam, ci ritmul lucrarilor a fost unul accelerat. Cu o mobilizare buna a constructorului si un management riguros din partea companiei suntem astazi in situatia pozitiva de a deschide traficul pe acest pod fara restrictii”, explica Catalin Homor, directorul general al CNAIR.

Traficul va din nou inchis anul viitor, in luna martie, pentru a permite CNAIR sa finalizeze lucrarile de asfaltare a carosabilului.

“Este bine de notat faptul ca lucrarile nu sunt finalizate in integralitate. Acest pod probabil va mai fi inchis in luna martie sau aprilie, in functie de sezonul de lucru si de vreme, cum ne va permite aceasta pentru a finaliza lucrarile la partea carosabila. Este varianta pentru care eu militez pentru ca daca nu se inchide traficul total, nici trafic nu va fi, nici circulatie decenta si nici lucrarile nu se vor desfasura intr-un ritm normal. Consider ca oportun este sa-l inchidem o luna, finalizam si-l deschidem”, a precizat Homor.

Adaugati comentariu