Capăt de drum pentru Pontiac

General Motors a declarat încetarea activității brandului Pontiac, după ce în prealabil luase această decizie ca parte a procedurii de ieșire de sub controlul guvernamental al companiei, cauzat de recesiunea economică.

Oprirea activității Pontiac s-a produs la începutul lunii noiembrie, după expirarea contractelor încheiate cu dealerii mărcii. Marca a existat pe piața auto vreme de 84 de ani, iar ultimul model lansat sub numele Pontiac a fost Vibe, în august 2009.

Pontiac este acredidat cu crearea curentului “muscle car” odată cu lansarea celebrului model GTO în anii ’60, perioadă în care doar Chevrolet și Ford aveau vânzări mai numeroase în Statele Unite. Cel mai prolific an al companiei a fost 1973, când s-au vândut 973 000 de mașini.

Anii ’90 și începutul anilor 2000 au consemnat mai multe încercări de revitalizare a brandului, dar toate au avut un final nefericit. Modele de succes în această perioadă au fost sedanul G6 sau modelul sportiv Solstice. Ca urmare a finalului inevitabil de carieră pentru Pontiac, dealerii au reușit să tranzacționeze doar 125 de mașini în luna august 2010, iar în septembrie s-au vândut doar opt G6.

Sursa: www.autocar.co.uk

http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/253817/

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top