Capitala automobilelor retro – Concursul de Eleganță are loc sâmbătă, la Sinaia

Concursul de Eleganță (5)

Sinaia va fi capitala mașinilor retro în acest weekend, pentru că acolo va avea loc Concursul de Eleganță, un eveniment dedicat automobilelor istorice. Ca în fiecare ultimă sâmbătă a lunii iunie, Domeniul Regal Peleș va fi scena concursului.

Concursul de tradiție a revenit în 2011 la Sinaia, după o pauză de aproape 80 de ani. Evenimentul a fost organizat în premieră în anii dintre cele două Războaie Mondiale, în care piloții români alergau și obțineau rezultate impresionante în competiții internaționale: Petre Cristea la Monte Carlo în 1936, cu un Ford V8, sau pe Nurburgring, la volanul unui BMW 328. Concursul de Eleganță Sinaia, organizat în 1934 și 1935 de A.C.R.R. (Automobil Clubul Român Regal), punea România pe harta primelor state din lume care au găzduit evenimentul.

Concursul de Eleganță (2)

Găsești aici lista automobilelor înscrise în concurs!

32 de automobile din 4 țări intră în competiție la 6 categorii. Mașinile retro vor putea fi văzute pe Domeniul Regal Peleș (Castelul Peleș, Pelișor și Vila Economat) începând cu ora 10. La prânz, are loc prezentarea oficială a automobilelor la Castelul Peleș, urmată de parada automobilelor de epocă în centrul orașului și de festivitatea de premiere. Aceasta din urmă este programată pentru ora 19, în fața Cazinoului Sinaia.

Accesul este gratuit, iar vizitatorii vor avea posibilitatea să-și voteze automobilul preferat. Pe baza voturilor lor, se va decerna “Premiul Publicului”.

Sursă foto: Concursul de Eleganță.

 

Adaugati comentariu