TOPUL celor mai populare culori auto în 2016

Clasamentul celor mai populare culori auto alese de clienții de automobile noi, în 2016, este dominat în continuare de alb, se arată în Raportul de culori pentru Europa al BASF.

Potrivit BASF, albul ramane, in continuare, cea mai populara nuanta de masina din Europa, cu o cota de piata de 29%, urmata de negru, cu 19%, si de gri, cu 18%. Aproape 80% din culorile de autoturisme din 2016 fac parte din gama de culori acromatice (non-culori).

Dintre nuantele cu statut de culori, albastrul continua sa fie cea mai populara alegere (10%), urmat de rosu si maro. Cand comparam clasele auto, putem observa urmatoarele diferente: in timp ce masinile mici au, de obicei, finisaje albe sau in culori, in cazul SUV-urilor dominanta este gri.

Desi distributia culorilor in 2016 a ramas, in mare masura, constanta, a existat o crestere a diversificarii nuantelor din cadrul gamelor de culoare. Motivele principale au fost dezvoltarea continua de noi culori, dar si cererea mare pentru efecte speciale, vizibila in toate categoriile. Mixarea culorilor deja existente cu diferite particule produce efecte personalizate, sidefate sau metalice. Posibilitatile nelimitate de combinatii dau nastere unei abundente extraordinare de variatii de culoare.

Pe langa avantajul personalizarii, efectele speciale accentueaza si forma caroseriei, punand, astfel, in valoare personalitatea autoturismului. Albastrul este pe primul loc in ceea ce priveste diversitatea, avand peste 100 de variatii de nuanta. Griul il urmeaza indeaproape, cu aproximativ 90 de nuante.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top