Care sunt cele mai populare mașini din România?

În ultimii ani, deținerea unei mașini a devenit o necesitate și nu mai este nicidecum o opțiune, mai ales când vorbim de familiile extinse. Pentru că rețeaua de transport din România nu poate acoperi în totalitate nevoile locuitorilor din unele zone sau regiuni, o mașină personală este cu siguranță o variantă de avut în vedere pe termen lung.

Odată luată decizia de achiziție, tipul, modelul și marca autovehiculului sunt printre cele mai importante aspecte de luat în calcul. Este o hotărâre importantă și presupune să pui bine în balanță opțiunile cele accesibile. Chiar dacă a avea un model comun înseamnă că nu te vei mai diferenția foarte mult în trafic, îți va fi de mare ajutor în timp, mai ales atunci când va trebui să îi schimbi anumite piese.

Cele mai populare mașini din România

În cele ce urmează vom face o trecere în revistă a celor mai populare mașini din România, iar ție nu-ți rămâne decât să faci alegerea potrivită pentru tine și familia ta. Chiar dacă puțini sunt aceia care își permit un autoturism „cu banii jos”, există alternative care transformă visele în realitate. Cei dornici să-și achiziționeze o mașină, fie ea nouă sau second-hand, pot accesa mai multe tipuri de finanțare, precum un credit auto.

Așadar, îi dăm cheie cu TOP 10 cele mai populare mașini din România:

  • Dacia

De la bunici la nepoți, de la Dacia 1100 și Dacia 1310, la Logan, Sandero sau Duster, românii sunt atașați de această marcă – un lucru pe cât de justificat, pe atât de îmbucurător. Cele 45.280 unități înmatriculate pe parcursul anului trecut în țara noastră plasează brandul Dacia pe primul loc în topul achizițiilor de mașini la nivel național.

  • Renault

Brandul Renault se clasează pe locul 2 în topul achizițiilor la nivel național, cu 10.562 unități înmatriculate în 2023. Modelele Renault Megane și Renault Kadjar sunt de departe cele mai preferate în rândul românilor. Fiabilitatea mașinilor Renault, precum și durabilitatea lor sunt caracteristicile cele mai convingătoare în procesul de achiziție al unei astfel de mașini.

  • Toyota

La o distanță foarte mică de Renault, brandul Toyota a numărat 10.529 unități înmatriculate anul trecut în România. Până nu demult, mașinile marca Toyota erau achiziționate pentru aspectul lor clasic (Toyota Corolla) și în același timp impunător (Toyota RAV4). În ultimii ani, șoferii din țara noastră merg pe această variantă, într-un procent destul de mare, pentru cele hybrid. În plus, ele oferă până la 6 ani garanție, 3 de la Toyota, respectiv 3 de la dealer.

  • Skoda

Pe locul 4 în top, cu 10.376 unități înmatriculate în 2023, la nici 200 de unități diferență de Toyota. În numeroase motorizări și generații modelul Skoda Octavia se regăsește în multe dintrele garajele din România. Pe lângă Skoda Octavia, ar mai fi de amintit Skoda Kodiaq și Skoda Superb.

  • Volkswagen

De la Golf până la Tiguan, Volkswagen a înmatriculat un număr de 9.758 unități în țara noastră pe parcursul anului trecut. Mai stilate sau mai sport, cu o gamă variată de motorizări, cu mai multe sau mai puține locuri, mașinile Volkswagen sunt oricând disponibile să răspundă tuturor doleanțelor românilor.

  • Ford

Modele Ford Focus și Ford Fiesta sunt cele mai apreciate de români, brandul Ford înregistrând un număr de 6.585 unități înmatriculate în 2023.

  • BMW

BMW s-a bucurat de un număr de 5.076 unităţi înmatriculate în 2023 în țara noastră. Nu contează seria sau modelul, un model BMW este cea mai dorită mașină de fiecare șofer, fie el profesionist sau avansat. Românii se orientează cel mai mult către BMW Seria 3 și BMW Seria 5.

  • Mercedes

În total, Mercedes a înmatriculat 4.690 unități în 2023 în România. Confortul pe care îl aduce condusul unei mașini Mercedes este un mare atuu pentru care șoferii români preferă această marcă. Modelele cel mai des achiziționate în țara noastră rămân Mercedes G-Class și Mercedes GLC.

  • Mazda

O surpriză pentru cei care parcurg acest top, probabil că va rămâne marca Mazda. Cele mai mult dintre ele sunt bine antifonate și cu interior premium, așa cum este și Mazda 3. Brandul Mazda a comercializat 2.822 de autovehicule în România în anul 2023.

  • Audi

Indiferent dacă vorbim de modelele berline sau de cele break, marca Audi este din ce în ce mai plăcută de compatrioții noștri. În mod cert suspensiile și interioarele sunt cele mai relevante criterii de departajare în perspectiva șoferilor. Anul trecut, numărul înmatriculărilor din România pentru brandul Audi a atins pragul de 2.699 unități.

În privința achiziției mașinii personale, un lucru e cert. Statisticile ne arată că preferințele românilor rămân neschimbate, sau variază destul de puțin. Indiferent de modelul și marca pe care le alegi, dacă nu poți acoperi în totalitate costurile unei astfel de achiziții, te poți orienta către o variantă de finanțare. De exemplu, printr-un credit în rate și doar câteva click-uri, poți obține, în aceeași zi, până la 60.000 lei pentru viitoarea ta mașină.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top