Care sunt echipamentele moto necesare pentru un motociclist

Cu siguranță, senzația de a conduce o motocicletă în lunile calde este momentul pe care îl așteptați cu nerăbdare iarna. Dar înainte de a roti cheia și de a porni spre o nouă aventură, este important să fiți pregătit pentru orice situație pe drum.

Dacă sunteți un începător, poate fi dificil să distingeți care piese de echipament sunt mai recomandate și care pot aștepta. Acesta este motivul pentru care am compilat această listă scurtă cu 5 piese de echipamente moto de care aveți nevoie înainte să vă urcați pe motocicletă. Aveți grijă de siguranța dvs!

Casca moto

Casca nu numai este cea mai importantă parte din echipamentul moto, dar este și obligatorie pe teritoriul României. Dacă mergeți pe motocicleta fără această parte importantă a echipamentului, pe lângă riscul pentru siguranța dumneavoastră, veți fi amendați cu 10 puncte de penalizare și 100 RON.

Alegeți un model de casca moto care are certificat european de calitate și siguranță. Aceasta este pentru a vă proteja capul în caz de accident, pentru a reduce zgomotul vântului și șocul, și pentru a vă menține căldură în zilele reci.

Unele funcționalități sunt de asemenea utile – viziere cu protecție împotriva reflexiilor, Bluetooth și altele. Toate acestea vă vor face conducerea mai plăcută și mai sigură.

Cizme moto

Cizmele moto de calitate vă oferă un plus de siguranță și control în timp ce conduceți motocicleta dvs. Sunt confecționate din materiale rezistente care vă protejează de abraziune, lovituri și arsuri cauzate de căldura motorului. De asemenea, sunt întărite în zonele cele mai vulnerabile ale piciorului – degete, glezne și călcâi.

Cizmele moto vă protejează piciorul de răni grave în caz de accident. Unele modele sunt rezistente la vânt și impermeabile, menținând piciorul uscat și confortabil în orice condiții meteorologice. De asemenea, oferă o aderență excelentă, permitându-vă să controlați motocicleta cu precizie și siguranță.

Atunci când alegeți cizme moto, este important să optați pentru o pereche care să fie confortabilă și să se potrivească perfect pe piciorul dumneavoastră. Nu doriți să aveți bășici sau disconfort după o plimbare lungă pe motocicleta, nu-i așa?

Îmbrăcăminte moto

Pe lângă cască, cizme și mănuși, echipamentul de protecție pentru motocicliști include și geacă și pantalonii. Trebuie să alegeți niște modele confecționate din materiale rezistente, cum ar fi pielea naturală, denimul sau textilele speciale. Echipamentul de protecție acționează ca o barieră între asfalt și pielea dumneavoastră, protejându-vă de răni grave în caz de cădere de pe motocicletă.

Unele pantaloni și geci moto sunt întărite pe coate, umeri și genunchi, deoarece sunt cele mai vulnerabile la cădere. Modelele mai scumpe ale gecilor moto au și protecție la spate. Alegeți echipament moto care este respirabil și nu vă va cauza disconfort la drum.

Mănuși moto

Atunci când cădeți, reacția naturală este să vă întindeți mâinile în față pentru a amortiza impactul. Cu siguranță vi s-a întâmplat, nu-i așa? În astfel de situații, vă expuneți mâinile și încheieturile la risc, indiferent dacă sunteți în mișcare sau staționați.

Aici intervin mănușile moto. La fel ca și echipamentul de protecție, acestea sunt fabricate din materiale de calitate, cum ar fi piele naturală, textile sau denim. Pe lângă funcția lor principală de protecție, mănușile vă oferă și o mai mare stabilitate la ghidon. Un bonus suplimentar este că vă protejează mâinile de vântul puternic și de resturile de pe drum.

Kit de montaj

Pe drum, vi se poate întâmpla să aveți o problemă minoră la motocicletă. În astfel de momente, aveți nevoie de un kit de instrumente care să vă permită o reacție rapidă, fără să fie nevoie să apelați la asistență rutieră.

Un kit de montaj pentru motocicletă ar trebui să includă:

  • Chei hexagonale
  • Șurubelnițe
  • Clești
  • Trusa de reparare a anvelopelor
  • Alte accesorii (optional)

Este important să aveți întotdeauna la dumneavoastră un kit de instrumente pentru motocicletă atunci când călătoriți. Alegeți un kit compact și ușor de transportat. Un magazin bun de echipamente moto vă poate oferi o varietate de kituri de instrumente din care să alegeți. Uitați-vă acum!

Sursă foto: pexels.com

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top