Carlos Ghosn a demisionat. Renault are o nouă conducere

Carlos Ghosn a demisionat. Renault are o nouă conducere

Renault a confirmat numirea lui Jean-Dominique Senard în funcţia de preşedinte şi a lui Thierry Bollore în funcţia de director general.

“Consiliul de Administraţie al Renault vrea să supervizeze în mod activ funcţionarea alianţei cu Nissan şi a decis să-i acorde preşedintelui său deplina responsabilitate în gestionarea alianţei, din partea Renault, alături de directorul general”, se arată într-un comunicat al companiei auto.

Joi, ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, anunţa că preşedintele director general al Renault, Carlos Ghosn, a demisionat din funcţiile deţinute la producătorul auto.

Thierry Bolloré, adjunctul lui Carlos Ghosn începând din 2018, ocupă încă din luna noiembrie postul de director general interimar la Renault. În vârstă de 55 de ani şi puţin cunoscut de publicul larg, Bolloré este un bun cunoscător al Asiei şi Japoniei, iar numirea sa în postul de CEO va asigura continuitatea grupului Renault, o companie la care lucrează din 2012, când a venit de la producătorul de componente auto Faurecia.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan, partenerul Renault. Tribunalul din Tokyo a respins, marţi, o nouă cerere de eliberare pe cauţiune depusă de Carlos Ghosn.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top