Carlos Ghosn, eliberat din nou! Cum arată după șase luni de închisoare?

Carlos Ghosn 2

Fostul șef al Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, carlos Ghosn, a ieșit din nou din închisoare pe cauțiune. Suma cerută de autoritățile japoneze a ajuns la 500 de milioane de yeni (4,5 milioane de dolari). Ghosn nu are voie să ia legătura cu mai multe persoane, printre care și soția sa!

Carlos Ghosn a părăsit închisoarea îmbrăcat într-un costum de culoare gri închis și o cămașă alba, a anunțat Reuters. Imaginile arată un Ghosn slăbit și obosit după aproape jumătate de an petrecut în închisoare.

A fost a doua perioadă de detenție petrecută de Ghosn în închisoarea din Tokyo. Acesta a fost arestat în noiembrie 2018 și eliberat în mare secret, după 108 zile de închisoare.

Pentru acuzații de abuz de încredere în formă agravată, Ghosn a fost arestat din nou pe 4 aprilie. “Arestarea mea este scandaloasă și arbitrară. Este o nouă încercare a unor persoane de la Nissan de a mă reduce la tăcere prin inducerea în eroare a procurorilor. Nu mă vor distruge! Nu sunt vinovat de acuzațiile nefondate aduse împotriva mea!”, a fost reacția fostului oficial al Alianței, transmisă de un purtător de cuvânt.

Carlos Ghosn

Ghosn ar fi transferat 15 milioane de dolari către un distribuitor Nissan din Oman, între 2015 și 2018. Aproximativ cinci milioane de dolari au fost utilizate de Ghosn în scopuri personale. Fostul șef al Alianței a respins toate acuzațiile formulate împotriva sa. “Este o conspirație!” acuză Ghosn.

Noua arestare a venit pe fondul organizării unei conferințe de presă în cadrul căreia omul de afaceri urma să facă dezvăluiri.

Legea niponă permite reținerea sa pe o perioadă de 22 de zile fără a i se aduce la cunoștință motiele arestării și interogarea acestuia și în absența avocatului său.

Ghosn nu are voie să ia legătura cu persoanele anchetate și nici cu soția sa. Aceasta acuză că soțul său este maltratat în închisoarea niponă și a trimis o scrisoare Organizației pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top