Cartel pe piaţa de taximetrie din Iaşi

Consiliul Concurenţei a sancţionat şapte companii de pe piaţa serviciilor de transport local de persoane în regim de taxi şi a serviciilor conexe din Iaşi, precum şi ”Camera Naţională a Taximetriştilor din România” – Filiala Iaşi cu amenzi de 165.364 lei (aproximativ 36.000 euro) pentru constituirea unui cartel.
Studiu: taximetristii sunt considerați cei mai puțin amabili participanți la trafic

În cadrul unor întâlniri ale asociaţiei ”Camera Naţională a Taximetriştilor din România” – Filiala Iaşi, companiile (Imbat Delta Taxi, Lux Taxi, Auto Wad Rd, Euro Taxi Iaşi, Parma-Tax, R.V.R. Taxi şi Unreal) s-au înţeles să practice un tarif unic pentru transportul în regim de taxi: 1,99 lei/km pentru cursele efectuate pe parcursul zilei şi 2,19 lei/km pentru cele efectuate noaptea.

Ulterior, majoritatea transportatorilor autorizaţi din municipiul Iaşi s-a aliniat tarifului stabilit, fiind eliminată orice formă de concurenţă prin preţ între aceştia, în perioada ianuarie 2013 şi până în septembrie 2017.

Conform Legii Concurenţei, sunt interzise orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii şi practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care: stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare.

Amenzile au fost aplicate astfel:

 

Citişi continuarea pe www.floteauto.ro

Adaugati comentariu