Castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică

Vă povesteam la sfârşitul anului trecut despre ideea şi planul îndrăzneţ al unui bucureştean, care şi-a dorit pentru băiatul lui un loc desprins parcă din poveştile pe care le spunea bunica la gura sobei. Iată castelul de lut de lângă Sibiu, atracţie turistică.

Răzvan Vasile tânjea după verile din copilărie, petrecute în colbul de pe drum, printre animale şi alţi ţânci de vârsta lui, în satul Mândra, din Ţara Făgăraşului, chiar în inima ţării.
În urmă cu vreo zece ani, Răzvan Vasile căuta teren pentru construcţia unei pensiuni cu fonduri europene în judeţul Sibiu.
A găsit un teren la Porumbacu de Sus, însă construcţia casei, cu o arhitectură fantastică, a început efectiv în 2014, după mai multe discuţii cu diverşi arhitecţii. Ileana Mavrodin, arhitectul care s-a ocupat de Castelul de lut Valea Zânelor, a înţeles ce vrea Răzvan.
Castelul de lut Valea Zânelor, cum a fost numit, nu este încă finalizat şi de-abia la anul vor fi disponibile camere spre închiriere.
Dar asta nu înseamnă că turiştii nu vin să vadă minunăţia din mijlocul naturii. De asmenea, aici au loc tot felul de evenimente, în aer liber, dar şi nunţi.

Adaugati comentariu