Câștigătorul Rompetrol Racing Challenge începe antrenamentele

Grupul Rompetrol împreună cu Napoca Rally Academy anunță startul oficial al pregătirilor pentru Campionatul National de Raliuri 2011, competiție în care câștigătorul Rompetrol Racing Challenge 2010, Cristian Rus, va participa în calitate de pilot.

„Rally show-ul din Sibiu este o ocazie excelenta pentru a-l introduce oficial pe tanarul nostru castigator in lumea motorsportului romanesc. Cristian Rus va fi anul viitor exponentul Rompetrol Racing Challenge, el castigand marele premiu al competitiei, respectiv un pachet de sustinere in valoare de 50.000 Euro oferit de Grupul Rompetrol care include masina oficiala de raliu, echipamentul, coordonarea, la care se adauga cursuri de pilotaj si instruire oferite de Napoca Rally Academy,” spune Petrian Radulescu, director marketing Rompetrol Downstream.

Dupa ocuparea unui loc pe podiumul etapei Rompetrol Racing Challenge din Cluj, pe 11 septembrie, Cristian Rus a castigat Marea Finala a competitiei, doua saptamani mai tarziu, la Bucuresti, unde i-a avut ca si oponenti pe cei mai buni 9 concurenti din etapele locale.  

„Evolutia lui Cristian a fost una impresionanta, mai ales daca ne gandim ca nu a pilotat niciodata o masina de raliu pana la Rompetrol Racing Challenge. Are in spate o pregatire virtuala, fiind unul dintre cei mai buni concurenti la nivel international in materie de pilotaj pe simulatoare auto. A pierdut podiumul in etapa de la Timisoara, a revenit insa in competitie la Cluj, cu o atitudine complet schimbata, pentru a urca pe podium, iar mai apoi, pentru a castiga Finala. Are vointa, putere de concentrare si auto control, caracteristici necesare unui pilot” spune Bogdan Marisca, pilot Napoca Rally Academy si partener Rompetrol Racing Challenge.

In rally show-ul de la Sibiu, Bogdan Marisca a alergat pe unul dintre cele mai spectaculoase circuite de rally cross din tara, avandu-l ca si copilot pe Cristian, o experienta absolut necesara pentru ca acesta sa inteleaga importanta deciziei pe care o va lua in primavara anului 2011, cand isi va alege la randul sau un copilot pentru Campionatul National de Raliuri. 

„Participarea in acest eveniment ca si copilot anticipeaza sirul de antrenamente pe care Cristian le va urma sub indrumarea lui Bogdan Marisca, cu sprijinul Napoca Rally Academy. Noi punem un accent deosebit si pe pregatirea sa psihologica, deoarece raliurile, poate mai mult decat alte sporturi, necesita un simt dezvoltat al responsabilitatii fata de sine, fata de coechipier si fata de fanii care participa la astfel de competitii. Nu oricine poate ajunge sa piloteze un bolid cu sute de cai putere” a adaugat Petrian Radulescu.

Standardele competitionale ridicate impuse de Grupul Rompetrol si Napoca Rally Academy in Rompetrol Racing Challenge au atras atentia publicului pasionat de motorsport, din randul caruia nu mai putin de 600 de concurenti au luptat pentru titlul de pilot in Campionatul National de Raliuri. 

O platforma de inscrieri online, un juriu format din profesionisti in domeniu, 90 de concurenti selectati pentru cele 3 etape locale, 30 de tineri antrenati pentru a alerga pe circuitele speciale amenajate la Constanta, Timisoara si Cluj, 10 concurenti pregatiti pentru Marea Finala si un castigator reprezinta structura piramidala complexa care a permis lansarea unui viitor pilot in Campionatul National de Raliuri.

„Am fost foarte bucuros sa ma implic in Rompetrol Racing Challenge, pentru ca este o initiativa unica pentru lumea motorsportului romanesc. Declaram in luna iulie ca sunt increzator ca vom gasi acel om care sa poata deveni pilot. Astazi deschidem un al doilea drum, pentru ca incepem pregatirile si antrenamentele efective pentru Campionatul de anul viitor” a adaugat Bogdan Marisca.

Adaugati comentariu