Advertisement

Castrol a semnat un parteneriat cu Williams Advanced Engineering

Castrol Williams EV autoexpert.ro

Castrol și Williams Advanced Engineering au semnat un acord. În urma acestuia, Castrol devine furnizorul oficial de fluide termice EV pentru programele de electrificare ale WAE, precum și pentru activitățile sportive cu motoare electrice.

Castrol a început un parteneriat tehnic de cinci ani cu Williams Advanced Engineering (WAE). Cele două companii vor dezvolta împreună fluide de înaltă performanță pentru autovehicule alectrice (EV). Ca parte a acordului, Castrol va deveni furnizorul oficial al fluidelor termice EV pentru programele de electrificare în creștere ale WAE. De asemenea, va furniza fluidele în cadrul activităților de sport cu motor, cum ar fi Formula E, Extreme E, ETCR și LMdH. Astfel, Castrol va dezvolta și furniza Fluide Termice EV destinate bateriilor de înaltă performanță folosite în competițiile sportive de Williams Advanced Engineering (WAE) din mai 2022.

Sporturi cu motor, vehicule de șosea, nave și aeronave

În timp ce parteneriatul se va concentra inițial pe activitățile din sporturile cu motor ale WAE, cele două companii vor căuta să dezvolte o gamă completă de fluide EV pentru proiecte mai ample de electrificare, care acoperă sectoarele aerospațiale și maritime. Cu multe forme de mobilitate axate acum pe electrificare, este esențială adoptarea de sisteme avansate de răcire a bateriilor, pentru ca acestea să funcţioneze în mod fiabil şi eficient.

 

A.S. Ramchander, vicepreședintele Departamentului de Marketing al Castrol, a declarat că, „pe măsură ce lumea mobilităţii accelerează către un viitor electric, este esenţial să înţelegem pe deplin cerinţele şi provocările pentru electrificarea tuturor formelor de mobilitate. Prin parteneriatul cu Williams Advanced Engineering, sperăm să sprijinim dezvoltarea soluțiilor de mobilitate de ultimă generație, precum și să avansăm în continuare tehnologiile noastre a Fluidelor EV.”

Castrol Williams autoexpert.ro

 

Studiu Castrol: în pandemie, 70% dintre șoferi au întârziat la revizii 💡

Parteneriatul va permite lui WAE să acceseze gama completă de produse Castrol ON, care include fluidele de transmisie EV, fluidele de răcire EV și unsorile EV. Astfel, echipele tehnice ale WAE primesc cele mai recente evoluții ale fluidelor, inclusiv pentru sistemele de răcire a bateriilor. Este inclusă aici și tehnologia de răcire imersivă. De asemenea, conceptele vor fi explorate pentru a îmbunătăţi performanţele de viaţă şi circularitatea bateriilor şi fluidelor. Produsele Castrol EV ajută vehiculele electrice să aibă o autonomie mai mare, să se încarce mai rapid și să aibă o durată de viață crescută.

 

Craig Wilson, CEO, Williams Advanced Engineering, spune: „Suntem încântați să facem parte din acest parteneriat strategic cu Castrol, care cred că va permite dezvoltarea de produse concepute special pentru a susține electrificarea, indiferent de forma necesară. Pe lângă sectorul sporturilor cu motor, cred că tehnologia avansată a fluidelor va fi importantă pentru o serie de alte sectoare cheie.”

 

via Castrol

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top