Cât costă cele mai bătrâne modele Dacia, acum la vânzare în România?

Dacia Sport

Clasică sau doar veche? Poate fi înregistrată ca mașină istorică sau e de dus la fiare vechi? Acestea sunt întrebările atunci când vezi anunțurile celor care vând modele Dacia de când eram noi mici.

Cea mai scumpă Dacia veche disponibilă la vânzare pe autovit.ro este un model 1410 Sport, din anul Revoluției. Are motor de 1,4 litri și a parcurs – spune proprietarul – doar 800 de kilometri. Motorul dezvoltă 65 de cai putere și este cuplat la o transmisie manuală.

O caracteristică a modelelor Dacia Sport, parbrizul este identic cu luneta. La interior, încă se regăsește folia din fabrică. Cel care o vinde anunță că mașina deține deja atestatul de vehicul istoric. Fotografiile nu fac decât să confirme descrierea.

Nostalgie. Cine își mai amintește de Dacia 1310 Dedicație?

Este și o Dacia 1300 la vânzare. Una din 1983, pe care proprietarul cere doar 950 de euro. Proprietarul trece în contul sedanului o stare bună tehnică, toate actele în regulă. A rulat puțin peste 41.000 de kilometri.

Mașina nu prezintă urme de rugină, iar vopseaua gri pare impecabilă. Mai mult, proprietarul o dă la pachet cu o serie de piese de schimb.

Dacia 1300 oprită în trafic la New York – Ce a avut Poliția cu șoferul?

Ne-a atras atenția și o Dacia 1310, roșie ca focul. Cine se îndrăgostește de mașina din 1987 primește un model aproape refăcut de la zero. Vopseaua este nouă, jantele au fost recondiționate și încălțate cu anvelope noi.

47.000 de kilometri a parcurs mașina cu motor de 1.4 litri și 54 de cai putere. Dacia 1310 are acum scaune îmbrăcate în piele roșie. Pe bancheta din spate a apărut, pentru confortul pasagerilor, chiar și o cotieră.

Sursă: Autovit.ro.

Adaugati comentariu