Cat de mulțumiți sunt românii de service-urile auto?

Românii acordă nota 5 service-urilor auto, pe o scară de la 1 la 7, reiese din studiul “Service-urile auto in online”, realizat de Auto.ro, unul dintre cele mai importante site-uri de servicii auto second hand, și compania de cercetare de piață Daedalus Millward Brown.

Conform studiului Auto.ro, service-urile auto au obtinut un punctaj de 4.88, pe o scara de la 1 la 7, la capitolul satisfactia in general, iar  cea mai mare nota, 5, au luat-o pentru calitatea lucrarilor efectuate.

Studiul a fost realizat in perioada ianuarie-octombrie 2010 pe un esantion de 13 751 respondenti cu varsta mai mare de 18 ani si care conduc un autoturism. Metoda de cercetare folosita a fost sondajul online.

Respondentii s-au aratat satisfacuti de amabilitatea personalului si de faptul ca termenele sunt respectate, dar s-au declarat cel mai putin multumiti de pretul lucrarilor (nota 4.48) si de rapiditatea cu care le sunt rezolvate problemele (4.77)

Romanii, mai multumiti de service-urile autorizate decat de cele independente.

Desi mai multi romani apeleaza la service-urile independente, aproape 60%, cei care isi duc autoturismul in service-urile autorizate de marca sunt mai multumiti de serviciile oferite. Acestea din urma au obtinut un punctaj de 4.94, fata de 4.84, cu cat au fost notate service-urile independente.

Service-urile BMW, Mercedes, Audi si Skoda, in topul preferintelor romanilor

La acest capitol, cel mai mare punctaj l-a obtinut BMW, 5.25, urmat de Mercedes Audi si Skoda punctate la egalitate, cu nota 5.11.

71% dintre romanii multumiti de service-ul masinii pe care o conduc sunt aproape la fel de multumiti si de marca respectiva.

De asemenea, prin compararea gradului de satisfactie fata de service cu datele din Auto Index, reiese ca romanii care au achizitionat marci mai scumpe sunt mai multumiti de service-uri decat cei cu autoturisme mai ieftine.

Auto Index este primul indice al pietei de automobile rulate din Romania si calculeaza media ofertelor de pe Auto.ro din ultimele 7 zile.

Site-ul Auto.ro a lansat in noiembrie serviciile Auto Index, Bursa Auto Index, Buget Fix, Sugestie Pret si Avantaj Client prin care isi propune sa te ajute in procesul de tranzactionare, simplificand cautarea si vanzarea de masini on-line.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top