Câte amenzi rutiere a dat Poliția într-o singură săptămână

asigurările RCA

Ca raspuns la accidentele grave din ultima perioada, Politia Rutiera a intensificat controalele in trafic. Doar intr-o singura saptamana, a fost aplicat un numar record de amenzi.

„In urma activitatilor, au fost constatate 13.917 abateri la regimul rutier si au fost retinute in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 803 permise de conducere auto. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, politistii au retras 501 certificate de inmatriculare”, se arata intr-un comunicat remis de Politia Romana.

Campania de intensificare a controalelor din trafic incearca sa tempereze soferii si sa reduca numarul accidentelor. In ultima luna, doua ciocniri in lant produse pe autostrada A2 s-au soldat cu patru decese, zeci de raniti grav si zeci de masini distruse.

O alta masura aplicata de autoritati a vizat sanctionarea administratorilor autostrazilor A1, A2 si Centurii Capitalei, amendati cu 30.000 de lei pentru intretinerea si semnalizarea necorespunzatoare a tronsoanelor de drum pe care s-au produs numeroase accidente, din cauza poleiului.

Adaugati comentariu