Câți cai putere va avea motorul V12 al viitorului Aston Martin Valkyrie?

Aston Martin Valkyrie (10)

Aston Martin Valkyrie se pregătește de lansare cu un motor impresionant. Propulsorul dezvoltat de casa britanică în colaborare cu producătorul de motoare Cosworth va avea nu mai puțin de 1.000 de cai putere.

Este vorba despre un propulsor V12 de 6.5 litri, descris de constructor ca fiind “expresia supremă a motorizării cu ardere internă”. Și cifrele tind să îi dea dreptate, pentru că unitatea poate ajunge la turații de 11,100 rpm. Cuplul său este de 740 Nm.

Aston Martin Valkyrie (7)

Valkyrie va beneficia de un sistem hibrid, care va integra și o baterie, și un motor electric, acesta din urmă ducând puterea totală a mașinii la 1.145 de cai putere.

Pistoane cu tehnologie preluată de la monoposturile de Formula 1 și piese optimizate pentru “masă minimă și forță maximă” îi vor asigura performanțe pe măsură, promit englezii, fără a dezvălui încă cifre referitoare la accelerație și viteză maximă. În consecință, doar 206 kilograme cântărește acest motor.

Aston Martin Valkyrie (1)

Aston Martin anunță de pe acum că unitatea V12 este în conformitate cu standardele de poluare, dar și de fiabilitate.

“În ciuda provocărilor care au părut, la un moment dat, insurmontabile, nu s-a pus niciodată problema ca Aston Martin Valkyrie să primească orice alt motor. De la bun început, echipa Cosworth nu a ezitat nici măcar o secundă în angajamentul lor de a forța limitele”, spune CEO-ul Aston Martin, Andy Palmer, convins că are de-a face cu un motor „extraordinar”.

 

Adaugati comentariu