Cauți o modalitate rapidă și sigură de a-ți vinde mașina sau de a cumpăra un automobil direct de la proprietar?

DirektCar.ro

Cauți o modalitate rapidă și sigură de a-ți vinde mașina sau de a cumpăra un automobil direct de la proprietar? Descoperă platforma DirektCar.ro!

Vânzarea sau cumpărarea unei mașini second hand implică pași și negocieri ce necesită mult timp, dar și riscuri care pot duce la pierderi financiare.
Din fericire, există soluții care simplifică această experiență și asigură atât rapiditate, cât și securitate: DirektCar.ro, platformă unde îți poți vinde mașina sau cumpăra un autoturism second hand direct de la proprietar.
Site-ul DirektCar.ro este dedicat atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor de automobile și este ușor de utilizat, având o interfață intuitivă. Vânzătorul postează un anunț, însoțit de fotografii și informații detaliate despre mașină, iar cei interesați plasează oferte, într-o perioadă limitată de timp, vizibilă pe site. Totodată, este posibilă și inspectarea mașinii înainte de închiderea perioadei de plasare a ofertelor, într-un loc și la o dată și oră prestabilite de către vânzător. Descoperă mai departe toate beneficiile utilizării platformei DirektCar!

Pe platforma DirektCar poți găsi o varietate de mașini second hand direct de la proprietari din toată țara. Anunțurile cuprind informații detaliate despre automobil – dotări, revizii, istoric, fotografii, iar cei interesați pot vedea cât timp mai au la dispoziție pentru a depune o ofertă. Vânzarea mașinilor (denumite loturi) se realizează prin intermediul unor competiții între mai multe persoane. Vânzătorul poate stabili un preț rezervat, adică un preț minim sub care nu este obligat să vândă mașina, ce nu va fi făcut public, apoi cei interesați pot începe să facă oferte.

Atunci când se încheie perioada de ofertare iar acest preț este atins sau depășit, el va vinde automobilul la valoarea ofertei câștigătoare. În schimb, dacă această valoare nu atinge prețul rezervat, vânzătorul trebuie să decidă în două zile dacă acceptă sau nu oferta. Cei care scot o mașină la vânzare pot să nu opteze pentru un preț rezervat, drept urmare automobilul se va vinde persoanei care a plasat oferta cea mai mare.

Tot ce trebuie să știi despre mecanismul platformei DirektCar.ro

 

DirektCar stabilește un preț de pornire (acesta este mult mai mic față de prețul țintă dorit de vânzător), apoi ofertele sunt depuse pe o perioadă limitată – șapte zile. Această perioadă se prelungește de fiecare dată cu două minute când cineva mai plasează o ofertă în ultimele două minute de dinaintea orei de închidere a licitației, până când nimeni nu mai supraofertează.

Toți cei interesați de un anumit automobil pot merge să vizioneze mașina la data, ora și locul stabilite de către vânzător, în același timp. Astfel, toate părțile implicate în demers vor câștiga timp. Mai mult decât atât, ei pot afla mai multe detalii de la vânzător, iar acesta poate decide dacă la finalul întâlnirii va oferi și un test-drive.

Dacă ai un automobil de vânzare și vrei să publici un anunț, trebuie să știi că nu e nevoie să încarci pe site documentele mașinii, însă vei avea nevoie de acestea pentru a le prezenta ulterior cumpărătorului. De asemenea, în câmpurile din descrierea automobilului trebuie să completezi date reale despre mașina pe care o pui la vânzare. Apoi, vei avea avantajul de a urmări în timp real evoluția ofertelor depuse pentru automobilul tău. Cei interesați pot depune oferte pentru mașina ta timp de șapte zile, în mod crescător, pornind de la un preț stabilit de DirektCar.

Cât costă să folosești platforma DirektCar? Descoperă promoția din această perioadă!

 

Taxa de publicare a unui anunț este de 100 de lei, sumă care trebuie achitată după aprobarea listării de către DirektCar și înainte de listare. Utilizatorii platformei se bucură de numeroase promoții, iar în această perioadă ei beneficiază de publicarea gratuită a anunțurilor.

În ceea ce îi privește pe cumpărătorii mașinilor, după adjudecare, ei trebuie să achite către DirektCar o taxă variabilă în funcție de prețul atins, respectiv 1% la valoarea oferită și acceptată de vânzător. Cumpărătorul primește „Atestatul de Câștigător al Licitației“, un document în care va regăsi datele de contact ale vânzătorului, cu care va lua legătura pentru a finaliza tranzacția – prețul mașinii este plătit direct vânzătorului de către cumpărător. Cei care depun oferte fără a câștiga un lot nu trebuie să achite nicio taxă.

De ce să alegi DirektCar pentru a cumpăra sau a vinde o mașină

 

Cele mai importante avantaje oferite de platforma DirektCar sunt:

 • Transparență și securitate. Poți vedea în timp real evoluția ofertelor, atât în calitate de cumpărător, cât și în calitate de vânzător, iar datorită măsurilor de securitate ale DirektCar, totul se desfășoară în condiții de siguranță.

 • Interfață intuitivă. Platforma DirektCar este ușor de accesat și de vânzători, și de cumpărători. Este de ajuns să te înregistrezi folosind adresa de mail și numărul de telefon, să validezi datele și să urmezi câțiva pași pentru a publica un anunț sau a plasa o ofertă.

 • Colaborare de la client la client. DirektCar oferă o colaborare de tip C2C (de la client la client), accentul fiind pus pe factorul uman al tranzacției. DirektCar își propune să colaboreze direct cu persoanele fizice care au o mașină de vânzare sau cu firme care au utilizat acele automobile, și nu care au ca obiect de activitate comercializarea de mașini.

Vrei să vinzi sau să cumperi o mașină prin DirektCar? Iată ce ai de făcut!

 

Pași de parcurs pentru cumpărători prin DirektCar.ro:

 

 1. Te înregistrezi pe platformă – este nevoie de mail și de număr de telefon.

 2. Începi să plasezi oferte (bid-uri) acolo unde perioada de ofertare este deschisă.

 3. Dacă ești interesat de un autoturism, poți merge la vizionare, la data, ora și locul indicate pe platformă.

 4. Dacă ești desemnat câștigător și oferta ta e acceptată de vânzător, achiți către DirektCar o taxă de licitație de 1% la valoarea oferită și acceptată de către vânzător, apoi vei primi datele de contact ale vânzătorului, cu care realizezi tranzacția în mod direct.

Ce trebuie să faci dacă ai o mașină de vânzare prin DirektCar:

 

 1. Îți creezi pe DirektCar un cont de utilizator – cu email și număr de telefon.

 2. Completezi un formular în care oferi informații despre mașină.

 3. Poți seta un preț rezervat – un preț minim de vânzare (DirektCar stabilește însă prețul de pornire, care va fi mult mai mic față de acest preț minim pe care l-ai setat).

 4. Stabilești data și ora închiderii perioadei de ofertare, dar specifici și când și unde poate fi vizionată mașina.

 5. Urmărești evoluția ofertelor primite pentru automobilul pus la vânzare în cele 7 zile în care este deschisă perioada de ofertare.

 6. Când accepți oferta câștigătoare, primești datele de contact ale cumpărătorului și realizezi tranzacția finală direct cu acesta.

Cum să îți mărești șansele de a vinde o mașină prin DirektCar.ro

 

 • Oferă toate informațiile despre automobilul tău. Include în descrierea mașinii marca, modelul, anul de fabricație, kilometrajul, puterea, ultima verificare ITP și alte caracteristici relevante. Cu cât furnizezi mai multe informații, cu atât potențialii cumpărători vor fi mai încrezători să liciteze pentru mașina ta.

 • Încarcă fotografii de calitate. Uploadează fotografii de înaltă rezoluție ale mașinii tale, din diferite unghiuri, inclusiv din interior. Asigură-te că fotografiile prezintă cu acuratețe starea mașinii și că surprind orice aspect ce poate atrage potențialii cumpărători. Pe platforma DirektCar beneficiezi de asistență atât în realizarea textului de prezentare, cât și a fotografiilor mașinii. Toate imaginile mașinilor sunt realizate conform unui ghid foto pus la dispoziție de DirektCar.

 • Stabilește un preț rezervat realist. Un preț rezervat este suma minimă pe care ești dispus să o accepți pentru mașina ta. Acest preț trebuie să fie realist, de aceea este important să cercetezi înainte valoarea de piață a unor automobile similare cu al tău. Prețul rezervat nu va fi făcut public, dar dacă la închiderea perioadei de ofertare acesta va fi atins sau depășit, va trebui să vinzi mașina la prețul obținut. Dacă prețul obținut va fi sub prețul rezervat, vei avea la dispoziție două zile pentru a te hotărî dacă accepți sau respingi oferta obținută.

Cum să cumperi o mașină prin DirektCar

 

 • Înțelege cât mai bine regulile. Pe DirektCar, acestea sunt prezentate foarte clar în secțiunea Cum cumpăr.

 • Oferă doar cât îți poți permite. Este important să îți stabilești oferta maximă de participare la o licitație auto. În prealabil, verifică prețul modelului de care ești interesat pe mai multe platforme și site-uri, pentru a te asigura că oferta ta este una corectă.

 • Nu te lăsa descurajat de prețul rezervat. Chiar dacă mașinile se vând cu un preț rezervat pe care DirektCar nu îl face public și poate vei găsi mașina pe alte site-uri unde este vizibil și prețul, nu te lasă descurajat. Prețul pleacă de jos și urcă până când nimeni nu mai plasează o nouă ofertă. E posibil că prețul astfel obținut să fie sub acel preț rezervat și vânzătorul să accepte oferta.

 • Monitorizează cu atenție mașina pe care o dorești. Pentru unele automobile, competiția este foarte mare și implicit ofertele sunt numeroase. De aceea este important să monitorizezi constant evoluția ofertelor pentru mașina pe care vrei să o achiziționezi.

 • Așteaptă finalul perioadei de depunere oferte pentru a plasa ultimul bid. Pe DirektCar, perioada de depunere a bid-urilor se prelungește de fiecare dată cu două minute când cineva mai plasează o ofertă în ultimele două minute de dinaintea orei de închidere. Astfel, cei interesați au posibilitatea de a supraoferta „în ultimul moment”.

Dacă ai decis să vinzi sau să cumperi o mașină second hand online, ține cont de faptul că pe DirektCar poți urmări evoluția ofertelor în timp real, tranzacțiile se desfășoară rapid și în siguranță, ai posibilitatea de inspecta fizic mașina, împreună cu celelalte persoane interesate, pe scurt – beneficiezi de un mecanism simplu de vânzare/cumpărare. Descoperă și tu platforma DirektCar!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top