Ce bani se pot obţine din programele Rabla şi Rabla Plus

Înscrierea în programele ''Rabla'' şi ''Rabla Plus'' începe pe 18 mai, potrivit anunţului făcut de ministrului Mediului. În program se pot înscrie deopotrivă persoane fizice, persoane juridice, inclusiv persoane fizice autorizate (PFA) şi întreprinderi individuale şi de familie.
datoriile

Persoanele fizice interesate de programul „Rabla” trebuie să ducă la casare o maşină mai veche de opt ani de zile. Prima de casare pe care o pot primi pentru a-şi cumpăra un autovehicul nou este de 6.500 de lei, la fel ca anul trecut.

Noutatea din 2017 este că prima de casare e condiţionată acum de cantitatea de emisii de CO2/km generată de noua maşina pe care cetăţeanul vrea să o cumpere nouă. Anul acesta, banii se dau pentru maşinile noi al căror sistem de propulsie generează maximum 130g CO2/km.

În acelaşi timp, prima de casare poate fi cumulată cu un ecobonus de 1.000 de lei, însă tot în funcţie de cantitatea de emisii. Pentru anul 2017, ecobonusul se acordă pentru automobilele noi al căror sistem de propulsie generează o cantitate de emisii de maximum 98g CO2/km în regim de funcţionare mixt). Dacă optează pentru un vehicul cu sistem de propulsie hibrid, la aceşti bani se mai poate adăuga un ecobonus de 1.700 de lei. Astfel, un cetăţean poate primi de la stat maximum 9.200 de lei, adică 6.500 de lei primă de casare şi 2.700 de lei ecobonus.

Cât despre „Rabla Plus”, cei interesaţi de cumpărarea unei maşini electrice noi vor putea cere de la stat un ecotichet care nu e condiţionat însă de casarea unei maşini.

 

Citeste continuarea pe www.floteauto.ro

 

 

Adaugati comentariu