Ce cote a atins poluarea în lume

Poluarea reprezintă o problemă serioasă la nivel mondial. Termocentralele care își realizează activitatea prin consum de gaze, petrol și cărbune, autovehiculele în număr din ce în ce mai mare, incendiile, dar și aglomerațiile urbane, toate acestea duc la formarea efectului de smog.

Smogul se formează în arealele urbane, în acele locuri în care există un mare număr de autovehicule, când dioxidul de azot este descompus de razele solare, eliberându-se ozonul, aldehide și cetone.

Lima este considerată cea mai poluată capitală din America Latină, potrivit unui studiu realizat de World Health Organization. În China poluarea a ajuns la cote uriașe. Oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case în zilele cu alerte, dar nici zilele fără alerte nu arată mai bine. Smogul format este atât de gros, încât cerul albastru a devenit doar o amintire. Stuttgard depășeșete nivelul de poluare admis. Nu de puține ori, autoritățile au rugat cetățenii să folosească mijlocul de transport în comun pentru reducerea poluării. Și Parisul este afectat de poluare, drept urmare s-a vehiculat că anul 2025 va fi termenul limită pentru scoaterea din circulație a mașinilor diesel.

Vezi pe MissAuto ce cote a atins poluarea în lume

Adaugati comentariu