Ce defecțiuni poate indica lumina de încărcare a acumulatorului?

acumulator

Autovehiculul dumneavoastră este alimentat cu energie electrică furnizată de la acumulator. Merită să acordați atenție acestui element, deoarece eșecul său poate afecta puternic calitatea utilizării autovehiculului. Pentru a observa starea unui acumulator, puteți folosi, printre altele, indicatorul luminos situat pe tabloul de bord al autovehiculului. Atunci când turația alternatorului ajunge la nivelul de aproximativ 700 rpm, iar lumina nu se stinge, ne putem aștepta la o defecțiune a sistemului de încărcare.

Mai jos vă vom explica ce poate însemna pâlpâirea, activitatea continuă sau lipsa aprinderii luminii de control.

O lumină de încărcare care luminează intermitent poate indica faptul că periile alternatorului sunt avariate sau grav deteriorate. Alte cauze pot fi: periile deteriorate sau inelele de alunecare ale comutatorului deteriorate. În cazul în care avaria se referă la alternator, va fi necesară repararea sau înlocuirea acestuia. O altă cauză pentru care lumina de control pentru încărcare clipește poate fi o schimbare de tensiune, pentru care regulatorul ar putea fi vinovat. Tensiunea sa corectă este între 13,9 și 14,4 V, chiar și atunci când este conectată o sarcină suplimentară, cum ar fi un radio sau un încărcător.

Dacă indicatorul luminos de încărcare rămâne aprins, trebuie să se acorde atenție încărcării unui acumulator de către alternator.

Într-un astfel de caz, ar putea fi deteriorat statorul alternatorului. La fel, cureaua de transmisie poate fi uzată sau acoperită cu ulei. Eventual, ar putea fi o defecțiune a dispozitivului de tensionare. Alte posibilități pentru eroarea de pe tabloul de bord ar putea fi: regulatorul de tensiune defect sau clemele și cablurile acumulatorului corodate. În acest caz, merită să vizitați cel mai apropiat atelier pentru ca un specialist să estimeze necesitatea de reparare sau de cumpărare a componentelor avariate.

Dacă lumina de control pentru încărcare nu se aprinde, verificați dacă nu s-a deconectat cablul care controlează lumina de control.

În cazul în care cablul este conectat, trebuie să acordați o atenție deosebită tensiunii acumulatorului. Pentru aceasta veți avea nevoie de un multimetru. Conectați-l la bornele acumulatorului și setați-l pe modul de măsurare a tensiunii. Dacă acesta indică o tensiune sub 13 volți, care scade atunci când motorul funcționează, este posibil ca problema să fie cauzată de alternator.

Vă recomandăm să vă supravegheați curent autovehiculul și să reacționați la orice nereguli care se observă. Dacă lumina de încărcare se comportă altfel decât de obicei, mergeți la cel mai apropiat atelier auto și permiteți unui specialist să analizeze avaria. Sistemul de încărcare este extrem de complicat, iar ignorarea semnalelor trimise de autovehicul poate avea ca efect reparații costisitoare și chiar imobilizarea prelungită a autovehiculului.

Mai multe informații veți găsi AICI
***
AS-PL Sp. z o.o. is a European company that operates in the field of supplying parts and electrical components for vehicles. The company was established in 1992 in Gdańsk as Auto-Starter. AS-PL cooperates with distributors and wholesalers of spare parts from the whole world in the area of the aftermarket.

AS Brand

The company’s product catalogue includes about 22,000 items, which correspond to nearly 550,000 references. The offer includes Alternators, Starters, Parts and Components for Cars, Trucks, Agricultural machinery, Plant, Marine and Motorcycles. The AS product range is divided into three product lines: Premium line, Standard Line, Economy Line.
All alternators and starters offered by the company are tested on specialized machines, and their test results are included with the offered products.

On-line catalogue

All products can be found on the company’s website: as-pl.com. The AS brand is also available in the TecDoc™ catalogue and MAM Software Autocat v8.

Development directions

The dynamic development of our company contributed to the establishment in 2017 of a new company called AS-PL UK Ltd. operating on the British market. In October 2018, a new building of the Sales Department at Panattoni Park Gdańsk was opened. In November 2019, a new AS-PL branch office was opened in Moncalieri near Turin in northern Italy.

Contact for media:
Jakub Rewiński, email: jakub.rewinski@as-pl.com; ph. +48 533 323 509
Sylwia Seredyn, email: sylwia.seredyn@as-pl.com; ph. +48 575 385 777

Adaugati comentariu