Ce drepturi au pasagerii care călătoresc cu autocarul

Pasagerii, inclusiv cei cu handicap sau cu mobilitate redusă, care călătoresc cu  autobuzul şi autocarul beneficiază de aceleaşi drepturi indiferent unde călătoresc în Uniunea Europeană (UE).

Aceste drepturi, inclusiv dreptul la informare sau la  despăgubiri în caz de întârziere sau anulare, completează drepturile similare pentru pasagerii care călătoresc pe căile maritime şi navigabile interioare, aeriene şi feroviare.

Drepturile pasagerilor care călătoresc cu autobuzul sau autocarul se aplică în special în  cazul deplasărilor pe distanţe lungi (peste 250 de km) care au ca punct de plecare sau ca  destinaţie o ţară din UE.

Când cumpăraţi un bilet de autobuz sau de autocar, nu trebuie să plătiţi un preţ mai mare  pentru că aveţi o anumită naţionalitate sau pentru că achiziţionaţi biletul dintr-un anumit loc.

Prevederile sunt incluse în Regulamentul (UE) nr. 181/2011 al Parlamentului European şi  al Consiliului din 16 februarie 2011 privind drepturile pasagerilor care călătoresc cu  autobuzul şi autocarul şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004.  Regulamentul a intrat în vigoare de la 1 martie 2013.

Anulări sau întârzieri

În caz de anulare sau întârziere… CITEȘTE CONTINUAREA PE FLOTEAUTO.ro

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top