Ce Duster să îmi cumpăr?

Va propunem trei configuratii de Duster, structurate in functie de bugetul disponibil si nevoile dvs. Care vi se potriveste?

1. Optiunea de buget:

Motorizare: 1.6 16v/105CP 4×2 Manuală 5
Nivel de echipare: Ambiance
Preț: 12.630 euro
Dotări opționale recomandate: Aer condiționat – 780 euro
Preț final: 12630 euro

Verdict:

Configurația motor pe benzină cu tracțiune față reprezintă singura opțiune pentru un buget limitat. Chiar și în lipsa tracțiunii pe ambele punți, Duster păstrează capacități de trecere foarte bune în teren accidentat, desigur în limitele aderenței disponibile. Pentru a putea beneficia de o doză optimă de confort recomand evitarea primului nivel de echipare (Dus-ter) și alegerea celui de-al doilea (Ambiance) care include dotări din categoria geamuri electrice față și sistem audio CD. Aerul condiționat este singura dotare opțională care merită luată în calcul, mai ales că va ajuta pe termen lung și la menținerea unei valori de revânzare optime.

2. Buget mediu:

Motorizare: 1.5 dCi/85CP 4×2 Manuală 5
Nivel de echipare: Laureate
Preț: 13.950 euro
Dotari optionale recomandate: MP3 – 55 euro
Preț final: 14010 euro

Verdict:

Cunoscut pentru fiabilitatea sa, motorul diesel de 85 CP aduce pe lângă costuri reduse de exploatare pe termen lung, o flexibilitate superioară în oraș și la drum lung. În continuare vom miza pe tracțiunea față, sigura versiune cu tracțiune integrală comparabilă ca preț fiind cea propulsata de motorul pe benzină de 105 CP, care implică un consum mediu mai mare cu aproape 3 l decât dieselul. Alegerea nivelului de echipare de top (Laureate) este logică deoarece diferența de bani dintre nivelul Ambition plus aer condiționat (13.780 euro) și cel de top este de doar 170 de euro. Pentru această diferență modică vei beneficia de bare vopsite în culoarea caroseriei, proiectoare de ceață, oglinzi electrice și încălzite etc.

3. Buget de top

Motorizare: 1.5 dCi/110CP 4×4 Manuală 6
Nivel de echipare: Laureate
Preț: 16.500 euro
Dotări opționale recomandate: ASR/ESP – 270 euro, MP3 – 55 euro, Pack Look – 700 euro 
Preț final: 17.525 euro

Verdict:
Rețeta tracțiune integrală și motor diesel este fără doar și poate cea ideală atunci când te interesează un SUV. În cazul lui Duster această alegere duce prețul de achiziție la 16.500 de euro, o sumă aparent mare, dar asta doar în comparație cu nivelurile inferioare nu și cu concurența din segment. În plus, față de nivelul de echipare de top, recomand bifarea sistemului ESP a compatibilității MP3 pentru sistemul de sunet și al pachetului Look. Astfel, pentru doar 1.025 de euro în plus vei acoperi eficient planul securității, confortului și, de ce nu, cel al imaginii. Dacă suma finală ți se pare mare (17.525 euro) nu uita că un model de top aduce de la sine și o valoare ulterioară de revânzare proporțională. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top