Ce este Clasa O? Mercedes-Benz înregistrează denumiri noi

Urbanetic-CES-2019-2 Clasa O

Mercedes-Benz lucrează la Clasa O. Ce este Clasa O? Pare să fie cel mai bine păstrat secret al companiei zilele acesea. Producătorul auto premium a patentat o serie de denumiri la Biroul European pentru Proprietate Intelectuală.

Nu se cunoaște încă ce va fi Clasa O, dar AutoGuide anunță că dosarul depus de Mercedes-Benz face referire la denumirile O 120, O 140, O 180 și O 200. Cele trei cifre din cadrul denumirilor ar putea reprezenta o aluzie la motoare cu cilindree mică și putere redusă, de 2.0 litri sau chiar mai mici.

Dosarul a fost dpus pe 4 februarie pentru categoria “Vehicule cu motor și motoare pentru vehicule cu motor”, o clasă care include autoturisme, SUV-uri, autobuze și camioane, o informație care produce confuzie printre fanii brand-ului.

Urbanetic-CES-2019-2 Clasa O

Nu ar fi prima oară când Mercedes folosește denumirea O. Aceasta este folosită și în cazul autobuzelor grupului, modelul Citaro fiind astfel comercializat în anumite state drept Clasa O. Actualul autobuz Citaro poartă nume de cod O530. Dar numerele din cadrul noilor denumiri nu ar avea astfel sens, pentru că ar fi imposibil să folosească motoare cu cilindree mică la autobuze.

Fanii companiei speculează că alegerea numelui O ar putea poziționa viitorul model între limuzinele Clasa E și Clasa S. Dacă ar intra totuși, în gama de autobuze, viitoarea Clasă O ar putea fi ceva asemănător cu ceea ce Mercedes a prezentat în ianuarie, la CES: Vision Urbanetic este un autobuz de mici dimensiuni, autonom și electric, care poate comunica atât cu alte vehicule, cât și cu pietonii.

Adaugati comentariu