Ce legătură există între BMW Motorsport și o expoziție de artă

Ce legătură există între BMW Motorsport și o expoziție de artăv

Pictorul român Adrian Mitu a obţinut deja faima internaţională prin proiectele sale inspirate de istoria BMW Motorsport. Acum, instalaţia de artă „Blue One”, dedicată model BMW M1, a venit la timp pentru cea de-a 40-a aniversare a celebrului supercar şi a fost prezentată în premieră de BMW Car Club of America la Hilton Head Concours, în Statele Unite.

BMW M1

Instalaţia de artă spune povestea unuia dintre cele mai emblematice modele BMW, de la etapele iniţiale de dezvoltare, sub îndrumarea lui Paul Bracq pentru conceptul BMW Turbo şi apoi a lui Giorgetto Giugiaro, până la perioada competiţională, inclusiv faimosul proiect BMW ProCar.

Lucrarea de artă cuprinde 25 de picturi mari, care funcţionează ca un story board, ca o scenă, cu eroi şi momente legendare din istoria modelului. 18 picturi sunt reunite într-un perete de fundal curbat, în timp ce şapte picturi, poziţionate în faţă, sunt combinate într-o suprafaţă plană.

BMW M1

Proiectul urmăreşte numeroase figuri definitorii pentru BMW în motorsport, ingineri şi piloţi deopotrivă, precum Jochen Neerpasch, Martin Braungart, Paul Rosche, Alexander von Falkenhausen, Paul Bracq, Giorgetto Giugiaro, Hans-Joachim Stuck, Marc Surer, Niki Lauda, Mario Andretti şi Clay Regazzoni.

În total sunt 26 de părţi, 25 de blocuri pictate şi o structură elegantă care le reuneşte, o referinţă la codul de model al BMW M1 – BMW E26. Structura creată pentru a integra cei doi pereţi a fost dezvoltată special pentru acest proiect de către arhitectul Adrian Enache.

BMW M1

Adaugati comentariu