Ce mașină electrică va primi bateria care rezistă 1,6 milioane de kilometri?

Tesla

O baterie care rezistă un milion de mile? Pare imposibil, dar suntem aproape de momentul lansării. Șeful Tesla a promis în primăvară că se va întâmpla și toți au crezut că este doar una dintre glumele sale.

Se pare că Elon Musk nu exagera. Cercetătorii de la Universitatea Dalhousie, care colaborează cu Tesla, au publicat o analiză în Journal of the Electrochemical Society, care descrie o baterie litiu-ion. Această unitate inovatoare ar putea susține un vehicul electric pe o distanță de peste un milion de mile (1,6 kilometri), ceea ce ar însemna dublu față de durata de viață a actualelor baterii Tesla. Pe durata ciclului său de viață, bateria își va pierde doar 10% din capacitatea de stocare a energiei.

Studiu: Ce poluează mai mult: o Tesla electrică sau un Mercedes diesel?

Grupul de cercetători este condus de fizicianul Jeff Dahn, renumit pentru analizele sale în domeniul bateriilor litiu-ion. Pentru început, noua baterie ar ajunge la taxiurile autonome și la camioanele electrice produse de constructorul din Silion Valley.

Tesla a înregistrat deja o nouă baterie, a cărei tehnologie este asemănătoare cu ceea cea descrisă în lucrarea publicată.

Montarea noii baterii ar modifica substantial și cifrele în jurul cărora gravitează, la ora actuală, autonomia vehiculelor produse de Tesla. Camion electric produs de americani poate rula între 300 și 500 de mile (480 – 800 km)

Adaugati comentariu