Ce mașini “verzi” cumpără românii?

electrica la priza

Mașinile “verzi” câștigă teren și în România. Trendul este alimentat de programul Rabla Plus, care, pentru prima oară în istoria programului, a primit fonduri suplimentare în această toamnă. Dar care sunt cele mai populare mașini cu emisii zero sau emisii reduse.

Clasamentul mașinilor electrice pe anul acesta este condus de Nissan Leaf. Modelul nipon este urmat îndeaproape de Renault Zoe.

872 de mașini electrice s-au vândut în România în primele opt luni ale anului, ceea ce reprezintă o creștere de aproape 130%, arată datele furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).  250 dintre acestea au fost Leaf, 240 au fost Zoe, urmate de alte două reprezentante Renault: Kagoo ZE și cvadriciclul Twizy.

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre noul Mini electric

Noul Volkswagen ID.3 și noul Porsche Taycan, prezentate la Frankfurt, vor alerga și ele, pe viitor, să prindă un loc fruntaș în clasament.

Top 3 mașini electrice

Loc în clasament Producător/model Unități vândute
1 Nissan Leaf 250
2 Renault Zoe 240
3 Renault Kangoo ZE 136

e-Golf și e-Up! de la Volkswagen încearcă să țină pasul cu 136 de unități vândute. Au intrat în joc și Jaguar, cu al său I-Pace, ales de 22 de clienți, și Audi cu E-Tron, preferat de 12 de clienți.

Top 3 mașini plug-in hybrid

Loc în clasament Producător/model Unități vândute
1 Mitsubishi 192
2 Volvo 49
3 Land Rover 27

 

Dintre modelele plug-in hybrid, Mitsubishi Outlander PHEV este cel mai popular, cu 192 de unități vândute. Vin în urma lui Volvo (49 de unități) și Land Rover (27 de unități).

Top 3 mașini hibride

Loc în clasament Producător/model Unități vândute
1 Toyota 2.736
2 Lexus 155
3 Ford 71

 

Segmentul hibridelor este condus detașat de Toyota, cu 2.736 de mașini cu o astfel de propulsie vândute în perioada ianuarie-august a acestui an. Poziția a doua a podiumului este ocupată de brand-ul de lux al constructorului nipon, Lexus, cu 155 de unități. Pe 3 se află Ford, cu 71 de unități.

Citește și:

Mașinile electrice se vor încărca complet în 5 minute!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top