Ce pedeapsă a primit șoferul care a provocat accidentul președintelui Dodon

Igor Dodon accident

Șoferul care s-a ciocnit cu limuzina președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost declarat vinovat de producerea accidentului. Acesta a fost condamnat la plata unei amenzi în valoare de 20.000 de lei. Tot el este cel care va acoperi și cheltuielile de judecată.

În mod surprinzător, șoferul care a provocat accidentul în care a fost implicat președintele Dodon, Dumitru Prepeliță, nu se va alege cu permisul suspendat, arată sentința pronunțată la sfârșitul anului trecut, la Judecătoria Strășeni.

În responsabilitatea șoferului vinovat cad și cheltuielile de judecată, care se ridică la 5.240 de lei.

Accidentul a avut loc pe 9 septembrie, pe ruta Strășeni – Călărași. Limuzina care îi transporta pe președintele Dodon și pe mama acestuia, un Mercedes-Benz S 500, a fost lovită frontal de un camion care aparține avicolei “Floreni”, la volanul căruia se afla Dumitru Prepeliță. În coliziune a fost implicat și un Volkswagen Touareg, care făcea parte din escorta prezidențială. Unul dintre fiii lui Dodon se afla în SUV-ul Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Vezi aici filmul accidentului: Președintele Igor Dodon implicat într-un accident rutier grav

Accidentul a avut loc atunci când șoferul camionului s-a angajat în depășirea unui microbuz. Acesta a declarat că nu observase niciun automobil venind din sens opus.

„Efectuând manevra de depăşire, a observat că, din sens opus, venea cortegiul care era aproximativ la o distanţă de 25—30 metri, a luat brusc volanul în partea dreaptă şi a încercat să oprească autocamionul, dar acesta a început să derapeze. […] Încercând să evite impactul cu microbuzul din faţă, camionul a derapat pe contrasens, provocând accidentul rutier cu implicarea coloanei oficiale”, se arată în sentință.

Adaugati comentariu