Ce se întâmplă cu angajații care sunt trimiși acasă, pe fondul coronavirusului

Criza provocată de coronavirus pare că se adâncește din ce în ce mai mult. Ministrul interimar al Muncii, Violet Alexandru, anunță că Guvernul încearcă să găsească o soluție legată de cheltuielile cu șomajul tehnic pentru angajații din mediul privat, trimiși acasă pentru a diminua riscul de răspândire al virusului.

„Aș vrea să le mulțumesc frumos companiilor pentru faptul că încearcă să găsească soluții, dincolo de ceea ce-și propune să facă Guvernul„, spune Violeta Alexandru.

te-ar putea interesa si

BMW oprește producția pentru modelul plug-in hybrid i8

Am discutat inclusiv cu privire la o potențială soluție financiară de sprijin pentru mediul privat.

Guvernul analizează o soluție pentru mediul privat, afectat de criza coronavirusului: „Am discutat inclusiv cu privire la o potențială soluție financiară de sprijin pentru mediul privat.

Analizăm imediat ce se termină ziua de astăzi, respectiv se clarifică situația Guvernului, sub aspectul votului din Parlament, pentru că din păcate, criza s-a suprapus peste situația politică, în care noi avem în acest moment pârghii limitate de a acționa, dar vă confirm că discuția a avut loc. Ne preocupă găsirea unor tipuri de sprijin pentru companii.

Facem o analiză pe domenii de activitate

Facem o analiză pe domenii de activitate, să vedem care dintre domenii sunt expuse cu prioritate acestei crize prin care trecem, dar soluția o luăm doar în consultare cu partenerii noștri, pentru că primim semnale și de la patronate și de la sindicate în acest sens, după cum primim și semnalul asumării de responsabilitate din partea companiilor și aș vrea să le mulțumesc frumos pentru faptul că-și asumă și pentru faptul că încearcă să găsească soluții, dincolo de ceea ce-și propune să facă Guvernul”.

Sprijin în privința șomajului tehnic, pe fondul coronavirus

„Mă gândesc implicit la o soluție care să ducă către fondurile privind acoperirea cheltuielilor de șomaj tehnic. În sensul acesta mă gândesc, pentru angajați, pentru cei care ajung în situația de a avea nevoie de fonduri de șomaj, dar nu este singura măsură. Este o discuție pe care o facem implicit cu cei care lucrează pe această temă din Ministerul Finanțelor. În momentul în care vom contura o soluție, o vom da publicității”, a spus ministrul interimar al Muncii.

Sursa

Adaugati comentariu